avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTROL ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTROL ITM

Buna ziua,

Am avut recent un control al ITM in perioada in care eram in concediu ,la punctul de lucru al societatii la care sunt administrator.Societatea nu are angajati si s-au solicitat o serie de documente( detasare personal,contracte de munca,pontaj pentru lunile aug+sept.,regulament intern si decizia Revisal.Problema a fost ca la momentul controlului in punctul de lucru se afla un nepot al meu care a fost pus sa completeze o fisa de identificare.Am amanat controlul pe motiv ca nu am avut timp suficient sa pregatesc documentele.Ce doresc sa stiu este daca societatea poate fi amendata daca nu are angajati la punctul de lucru si daca pot fi acuzat de munca la negru in ceea ce priveste prezenta nepotului acolo in momentul controlului.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:37, 7 Septembrie 2014
1. Societatea nu poate fi amendata daca nu are angajati la punctul de lucru .

2. Referitor la prezenta nepotului la momentul controlului ,totul depinde de ce a declarat nepotul dvs in fisa de identificare.
Multumesc pentru raspuns

si atunci cum ramane cu documentele solicitate pentru control intrucat neavand angajati nu avem nici fise de pontaj,decizie Revisal,regulament intern,etc.
in ceea ce priveste nepotul din pacate acesta a declarat in scris ca avea program de 4 ore pe zi in perioada concediului nostru(din 25.08 pana in 05.09) intrucat asa i-au indicat inspectorii ( i s-a spus ca fisa trebuie completata obligatoriu desi initial el a declarat ca nu stie ce sa completeze la rubricile respective)
as dori daca se poate sa-mi dati un sfat despre modul de abordare a problemei la momentul controlului astfel incat sanctiunea sa fie minima(din cate am inteles amenda poate fi de 10.000 ron !!!)
Daca a declarat ca are program de 4 ore/zi si nu are incheiat c.i.m., atunci sanctiunea va fi de 10.000 lei pentru munca la negru.

Nimeni nu este obligat sa scrie la dictarea unor inspectori. Daca se va contesta in instanta sanctiunea amenzii , atunci va trebui sa-lchemati ca martor si sa declare in fata instantei ca fisa a fost completata la indicatia inspectorlorITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucru sambata constantin25 constantin25 Lucrez in cadrul unei societati cu contract de munca individual pe perioada nedeterminata. Contractul a fost incheiat pentru un program de lucru de 8 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Pontaj vs condica Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, in cazul in care este implementata/departament, condica de prezenta, semnata de catre salariat, zilnic, mai am vreo obligatie legala de a intocmi ... (vezi toată discuția)
Program lucru excesiv de strict BX BX O companie are sisteme de acces poarta care contorizeaza intrari/iesiri pesonal. Dupa acestea se face pontajul. Problema este ca la 1 min de intarziere sau de ... (vezi toată discuția)