avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fluierarea femeilor pe strada
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fluierarea femeilor pe strada

Buna ziua! Locuiesc la iesirea din oras, intr-o zona cu case, vile, dar si depozite, en-gross-uri. De fiecare data cand vreau sa ma duc la Hypermarketul din apropiere trebuie sa trec pe langa un depozit cu materiale de constructii al unei firme de renume national, iar angajatii acestei firme ma fluiera si imi adreseaza injurii. Acest lucru li se intampla tuturor persoanelor de sex feminin care trec prin fata acestui depozit. Se poate face vreo reclamatie/plangere la politie referitoare la acest lucru? Exista vreo lege/articol referitoare/referitor la agresiunea/hartuirea de acest fel? Daca da, imi puteti spune care este acea lege/acel articol? As vrea sa-i determin pe acei angajati sa isi schimbe comportamentul misogin si lipsit de bun-simt. Stiu ca in tarile occidentale (civilizate) se dau amenzi foarte mari sau chiar se face inchisoare pentru faptele acestea. Multumesc!
am inteles ca va face placere mersul pe jos

dar de unde stiti ca santieristii se adreseaza dvs?
Puteti face reclamatie la politie.Aveti acest drept.De asemenea puteti face reclamatie la proprietarul depozitului cu pricina.Daca mergeti acolo luati un barbat cu dumneavoastra.

CAPITOLUL VI
Infracţiuni contra libertăţii persoanei

Art. 208

Hărţuirea

(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

Detalii: [ link extern ]

Reclamatia la politie nu vad cum va avea efect sub aspect penal.
Vorbiti cu seful santierului.
Banuiesc ca nu face parte din cei care fluiera...
Fluieratul nu este interzis.
Injuriile sunt interzise de lege si puteti merge la politie sa depuneti o reclamatie.
Probabil ca santieristii nu vor recunoaste dar va poate ajuta politia daca va vorbi cu ei.
Rugați polițistul de proximitate din zonă să vă însoțească ( măcar o dată ) în drumul dvs. către market. Poate acest lucru îi intimidează și se vor potoli pentru dățile următoare.
Cu privire la sesizările către poliție, cred că, dacă ar fi făcute de mai multe femei, s-ar putea lua măsuri mai repede.
Oricum, situația aceasta este întâlnită oriunde unde există șantiere și oameni cu un anumit nivel de educație. Presupun că doar femeile mai în vârstă ,,sacpă,, nefluierare.
Eu totusi nu inteleg un lucru.
Fluiera admirativ sau huiduie?
In caz de huiduiala ar putea sa se considere si amenintare...daca este conjugata cu injurii...

Alte discuții în legătură

Plangere penala - mesaje sms Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca primesc mesaje cu amenintari si injurii din partea cuiva pe telefonul mobil, pot depune plagere penala? Ar ... (vezi toată discuția)
Haituire la telefon adry-a adry-a Cum as putea sa opresc o persoana sa ma haituiasca telefonic, persoana pe care am intalnit-o pe un site de socializare si careia i-am dat nr. meu de tel. Nu ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau in judecata facebook chucki chucki Buna ziua. Astazi pe facebook, in timpul unei postari pe o pagina publica, am fost injurat de nenumarate ori, amenintat cu moartea (direct si indirect) fara ca ... (vezi toată discuția)