avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Va rog un ajutor - garant ipotecar in bucluc
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Va rog un ajutor - garant ipotecar in bucluc

S-a garantat un contract de credit ipotecar - incheiat cu o Banca - cu un imobil . Poate cere garantul ipotecar schimbarea sa cu debitorul ipotecar in contract ? Adica pot cere in instanta obligarea debitorului ipotecar sa garanteze cu un bun propriu - un apartament proprietate care valoreaza similar cu imobilul cu care s-a garantat ( cel al garantului ) ? S-a incheiat contractul bazandu-ne pe incredere , nu credeam ca se va ajunge ca debitorul sa nu mai plateasca . Acum , pt. ca am garantat prin notariat , risc sa imi pierd imobilul . Daca am cunostinta ca cel ce s-a imprumutat ( debitorul ipotecar ) are in proprietate un imobil - pot cere in instanta schimbarea persoanei si a bunului cu care s-a garantat ? sa fie obligat debitorul sa garanteze cu propriul imobil , iar eu ca si garant sa scap de aceasta obligatie ?
Cel mai recent răspuns: MayaSeal , utilizator 19:01, 21 Mai 2009
...cam nu...cu siguranta in contract ati renuntat la beneficiul de discutie si diviziune care v-ar fi permis sa cereti cu precadere executarea bunurilor debitorului...
Si daca as incerca sa cer anularea clauzei prin care am renuntat la beneficiul de discutiune pe l. 193/2000 avand in vedere ca acele contracte se impun in acest fel de catre banca - fiind standard preformulate . In acel moment banca asa mi-a prezentat contractul - eu neavand posibilitatea de a negocia . In plus eu nu stiam ce inseamna acesti termeni juridici si nu am stiut la ce am renuntat . In contract nu explica ce inseamna concret acesti termeni .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare imobil in timpul executarii altui imobil ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Daca o persoana este garant ipotecar intrat la executare si mai are alte imobile pe numele lui, poate sa instraineze acele imobile in timpul sau ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar - codebitor solidar seba1978 seba1978 Buna ziua, Speta pe care doresc sa o expun s-a mai dezbatut deja, dar nu am gasit un raspuns 100% sigur. Asadar, Am contractat un credit de tip punte in ... (vezi toată discuția)
Procedura clauza abuziva contract Imparatul Imparatul Un garant a semnat ca renunta la beneficiul de discutiune dintr-un contract de garantie bancara. Acuma creditorul nu mai poate achita si banca avenit dupa ... (vezi toată discuția)