avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubiri accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubiri accident rutier

Buna ziua. Supun atentiei dvs urmatoarea situatie.
Am fost parte vatamata intr-un dosar/2012, ca urmare a unui grav accident de circulatie. Vinovat: un sofer de tir polonez.
In urma sentintei, societatea de asigurari la care era asigurata firma de transport mi-a platit despagubiri in valoare de 125.000 lei, echivalentul, la acea data, a aproximativ 27.000 euro.
Intrucat cauza s-a judecat intr-un termen destul de scurt, eu fiind in perioada de recuperare postoperatorie, dupa mai multe interventii chirurgicale, sentinta nu a putut avea in vedere modul in care ma voi recupera dupa respectivele interventii chirurgicale. Desi medicii erau rezervati, fapt care a fost expus in cadrul procesului, neputandu-se sti cu siguranta daca bratul operat isi va recapata functionaliatea 100%, nu a putut exista o proba in acest sens, in momentul respectiv.
Mentionez ca am 31 de ani si sunt cadru militar, iar repercursiunile asupra activitatii profesionale sunt mari, din pacate.
Aceasta, deoarece, evolutia ulterioara a recuperarii nu a fost favorabila.
In acest sens:
- la evaluarea medico-militara din decembrie 2012, am fost clasat "apt limitat" in timp de pace si razboi, din cauza limitarilor functionale mari ale articulatiei cotului (atat flexie cat si extensie);
- desi am continuat sedintele de recuperare, inclusiv in statiuni balneoclimaterice cu specific, in luna decembrie 2013, la reevaluare, am ramas cu clasarea "apt limitat", cu indulgenta din partea comisiei, care a pus serios problema clasarii INAPT si a pensionarii. Aceasta deoarece, redoarea articulatie s-a redus foarte putin din cauza consolidarii vicioase a oaselor, fiind practic imposibila imbunatatirea gradului de indoire a bratului prin proceduri de recuperare medicala si fizioterapie. Cu ocazia internarii in vederea reevaluarii stadiului de recuperare, s-a efectuat o noua interventie chirurgicala, pentru scoaterea tijelor si materialului de osteosinteza si s-a incercat, chirurgical, fortarea articulatiei pentru imbunatatirea flexiei si extensiei. Nu s-a reusit acest lucru, mai mult in urma interventiei, a fost lezat serios unul din nervii principali ai mainii, avand acum si o serioasa problema neurologica (amortela permanenta a degetelor).
Imi cer scuze ca am intrat in multe detalii medicale, dar e important sa intelegeti urmarile extrem de grave ale accidentului asupra sanatatii si vietii mele.
Concluzia e ca am ramas cu acest handicap pentru tot restul vietii, singura sansa de recuperare fiind o proteza totala de cot, cu mentiunea ca este proteza ortopedica cu cele mai slabe rezultate posoperatorii.
In acest context, cele 27.000 de euro pe care le-am primit ca despagubire, si cred ca sunteti de acord cu mine, nu preprezinta mai nimic.
Asa cum stiti, in Romania, de curand, s-a acordat o despagubire de 1 milion de euro pentru cineva care si-a pierdut un brat in urma unui accident. Eu nu l-am pierdut, fizic, dar functional e aproape ca si cum nu l-as avea.
Avand in vedere cele expuse mai sus, exista posibilitatea de a deschide o noua actiune in instanta?
Cel mai recent răspuns: cipritatar , utilizator 19:32, 6 Septembrie 2014
Consider ca puteti formula o noua actiune, avand in vedere ca nu aveati cum sa prevedeti, la momentul constituirii ca parte civila, consecintele viitoare ale faptei respective (ale soferului care a provocat accidentul)!
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transplant de membre robert_boitan robert_boitan In urma accidentului suferit la munca din 31 august 2011,mi sau amputat piciorul drept de deasupra genunchiului si 4 degete de la mina dreapta...Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala prin accident auto lovasz lovasz Am suferit un grav accident auto din care a rezultat vatamarea corporala grava. "pacientul in varsta de 25 de ani este internat de urgenta, in stare grava cu ... (vezi toată discuția)
Asigurarea pentru accidentele de munca si boli profesionale 959566 959566 ce suma se poate recupera ,daca un functionar public a decedat in urma unui accident rutier ,fiind declarat accident de munca de traseu si a fost spitalizat in ... (vezi toată discuția)