Buna ziua. Supun atentiei dvs urmatoarea situatie.
Am fost parte vatamata intr-un dosar/2012, ca urmare a unui grav accident de circulatie. Vinovat: un sofer de tir polonez.
In urma sentintei, societatea de asigurari la care era asigurata firma de transport mi-a platit despagubiri in valoare de 125.000 lei, echivalentul, la acea data, a aproximativ 27.000 euro.
Intrucat cauza s-a judecat intr-un termen destul de scurt, eu fiind in perioada de recuperare postoperatorie, dupa mai multe interventii chirurgicale, sentinta nu a putut avea in vedere modul in care ma voi recupera dupa respectivele interventii chirurgicale. Desi medicii erau rezervati, fapt care a fost expus in cadrul procesului, neputandu-se sti cu siguranta daca bratul operat isi va recapata functionaliatea 100%, nu a putut exista o proba in acest sens, in momentul respectiv.
Mentionez ca am 31 de ani si sunt cadru militar, iar repercursiunile asupra activitatii profesionale sunt mari, din pacate.
Aceasta, deoarece, evolutia ulterioara a recuperarii nu a fost favorabila.
In acest sens:
- la evaluarea medico-militara din decembrie 2012, am fost clasat "apt limitat" in timp de pace si razboi, din cauza limitarilor functionale mari ale articulatiei cotului (atat flexie cat si extensie);
- desi am continuat sedintele de recuperare, inclusiv in statiuni balneoclimaterice cu specific, in luna decembrie 2013, la reevaluare, am ramas cu clasarea "apt limitat", cu indulgenta din partea comisiei, care a pus serios problema clasarii INAPT si a pensionarii. Aceasta deoarece, redoarea articulatie s-a redus foarte putin din cauza consolidarii vicioase a oaselor, fiind practic imposibila imbunatatirea gradului de indoire a bratului prin proceduri de recuperare medicala si fizioterapie. Cu ocazia internarii in vederea reevaluarii stadiului de recuperare, s-a efectuat o noua interventie chirurgicala, pentru scoaterea tijelor si materialului de osteosinteza si s-a incercat, chirurgical, fortarea articulatiei pentru imbunatatirea flexiei si extensiei. Nu s-a reusit acest lucru, mai mult in urma interventiei, a fost lezat serios unul din nervii principali ai mainii, avand acum si o serioasa problema neurologica (amortela permanenta a degetelor).
Imi cer scuze ca am intrat in multe detalii medicale, dar e important sa intelegeti urmarile extrem de grave ale accidentului asupra sanatatii si vietii mele.
Concluzia e ca am ramas cu acest handicap pentru tot restul vietii, singura sansa de recuperare fiind o proteza totala de cot, cu mentiunea ca este proteza ortopedica cu cele mai slabe rezultate posoperatorii.
In acest context, cele 27.000 de euro pe care le-am primit ca despagubire, si cred ca sunteti de acord cu mine, nu preprezinta mai nimic.
Asa cum stiti, in Romania, de curand, s-a acordat o despagubire de 1 milion de euro pentru cineva care si-a pierdut un brat in urma unui accident. Eu nu l-am pierdut, fizic, dar functional e aproape ca si cum nu l-as avea.
Avand in vedere cele expuse mai sus, exista posibilitatea de a deschide o noua actiune in instanta?
Cel mai recent răspuns:
cipritatar , utilizator
19:32, 6 Septembrie 2014