avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... infiintare firma in Romania cu diferite meserii pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

infiintare firma in Romania cu diferite meserii pentru prestari servicii in Germania

Buna ziua.

Va rog sa ma indrumati in ceea ce priveste angajarea in Romania, pe diferite meserii, in functie de solicitarile unor societati din Germania.Ma intereseaza codul caen, asigurari de sanatate pe perioada delegarii in Germania, etc.
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 7 Septembrie 2014
aura rubica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:07, 8 Septembrie 2014
1. În România, activitatea privată de preselecţie, selecţie şi plasare a forţei de muncă în
străinătate o pot desfăşura, în condiţiile legii, societăţile comerciale constituite în temeiul
Legii 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările
ulterioare,inclusiv filialele societăţilor comerciale străine înfiinţate în ţara noastră , care
au drept obiect de activitate principal Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de munca -cod CAEN 7810.

Documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului, înregistrarea fiscală şi autorizarea funcţionării societăţilor în nume colectiv, in comandită simplă şi cu răspundere limitată le gasiti aici
[ link extern ]

2. Agenţii privaţi de ocuparea forţei de muncă au obligaţia de a se înregistra la Inspectoratul Teritorial de Muncă în raza căruia îşi au sediul.

3. Pentru a desfasura aceasta activitate, agentii de ocupare a fortei de munca in strainatate trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa dispuna de spatiu si dotarile necesare pentru buna desfasurare a activitatii;
- sa aiba incadrat in munca personal cu experienta in domeniu fortei de munca;
- au organizata o baza de date care sa cuprinda ofertele si solicitarile de locuri de munca in strainatate, informatii referitoare la conditiile de ocupare a acestora si l calificarile si aptitudinile solicitantilor aflati in evidenta lor;
- au incheiat cu persoane juridice, persoane fizice si organizatii patronale din strainatate contracte care contin oferte ferme de locuri de munca.

4. Cititi si Legea 156/2000 si HG nr. 384/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate
Nu ar fi mai potrivit 7820, activitati de contractare, pe baze temporare, a personalului?
Este si acesta o varianta.

HG 1256/2011 privind condiţiile de funcţionare, precum şi procedura de autorizare a agentului de muncă temporară:
art.3
În vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare ca agenţi de muncă temporară, persoanele
juridice, denumite în continuare solicitanţi, trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele
condiţii:
a) să fie persoane juridice constituite potrivit legii şi să aibă prevăzut în actul constitutiv, ca
obiect principal de activitate, "Activităţi de contractare, pe baze temporare, a personalului
conform codului CAEN";
b) să nu înregistreze debite la bugetul de stat sau la bugetele locale;
c) să nu figureze în evidenţele cazierului fiscal cu fapte sancţionate de reglementările financiare, vamale şi nici cu cele care privesc disciplina financiară;
d) să nu fi fost sancţionate contravenţional, în ultimele 24 de luni anterioare datei formulării cererii de autorizare, pentru încălcarea prevederilor legislaţiei muncii, comerciale şi fiscale; contravenţiile cu privire la care există o acţiune pe rolul instanţelor de judecată vor fi luate în considerare numai dacă până la data soluţionării cererii de autorizare s-a pronunţat cu privire la acestea o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă;
e) să constituie garanţia financiară în cuantumul prevăzut la art. 5.

art.5
(1) Garanţia financiară se constituie prin depunerea unei sume într-un cont distinct deschis la o bancă din România, care să acopere contravaloarea a 25 de salarii de bază minime brute pe ţară, garantate în plată, la care se adaugă contribuţiile datorate de către angajator bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului asigurărilor pentru şomaj şi bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, potrivit legii.
(2) Garanţia financiară prevăzută la alin. (1) se poate utiliza numai pentru plata de către agentul de muncă temporară a drepturilor de natură salarială, a celorlalte drepturi băneşti negociate cu ocazia încheierii contractului colectiv de muncă, respectiv a contractului de muncă temporară, precum şi a contribuţiilor datorate de către angajator bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului asigurărilor pentru şomaj şi bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
(3) La data scadenţei obligaţiilor prevăzute la alin. (2), agentul de muncă temporară este obligat să le execute, iar, în cazul în care fondurile proprii nu acoperă aceste obligaţii, se va utiliza garanţia financiară constituită potrivit alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plasarea fortei de munca in strainatate manole silviu manole silviu Buna ziua, O organizatie non-profit cu activitatea principala \"Consultanta pentru afaceri si management\" (cod CAEN 7022) se poate ocupa si de plasarea ... (vezi toată discuția)
Leasing forta de munca in germania IBINGINER IBINGINER Posed contract de liesing cu fírma din Germania pentru a inchiria forta de munca Vor fii platiti conf legislatiei germane Firma mea cu care vreu sa ... (vezi toată discuția)
Conditii speciale srl obiect de activitate referitor la plasarea fortei de munca? plummy plummy Pentru autorizarea la Registrul Comertului a activitatilor 7810 - Act. ale ag. de plasare a foreti de munca 7820 - Act de contractare, pe baze temporare, a ... (vezi toată discuția)