Buna seara...daca ma poate ajuta cineva cu un sfat..o parere...
Mi a venit un plic acasa de la judecatorie in care se specifica ca asociatia de proprietari din care fac parte este data in judecata de catre o firma de asigurari deoarece in data de 20.07.2011 o persoana a parcat masina langa blocul meu si a cazut o bucata din acoperis pe masina acelei persoane. Acoperisul a fost facut fara aprobare si au contribuit la el cu bani toate persoanele din bloc.Persoana respectiva avea asigurare CASCO si a reparat masina. Acum a venit la asociatie si noua celor din bloc(la fiecare) o plangere penala prin care firma de asigurare ne da un judecata pentru recuperarea daunelor.Precizez ca eu la acea data in care s-a produs evenimentul nu locuiam la acea adresa....am venit in acel bloc dupa eveniment in Septembrie 2012.....Presedintele de asociatie si ersoana care a fost implicata cu masina a zis ca trebuie sa platesc si eu cu toate ca eu nu eram locatar in acel bloc la momentul respectiv.Daca ma puteti ajuta cu un sfat..o parere cum ar trebui sa procedez pentru a nu umbla pe drumuri cu procee sau pentru a plati bani societatii de asigurari......Imi zice undeva in''comunicare adresa''ca trebuie sa depun raspuns la ''intampinare''...si sincer nu stiu ce inseamna...
ori vă dă în judecată (cel mai probabil) ori vă face plângere penală (improbabil).
depuneți o întâmpinare către instanță în care arătați că la data producerii evenimentului dumneavoastră nu erați proprietar asupra cotelor părți indivize (acoperiș).
președintele și persoana respectivă nu știu ce vorbesc. fostul proprietar trebuie chemat în judecată, în solidar cu ceilalți proprietari.
din moment ce ați fost chemat în judecată dumneavoastră, o faceți dumneavoastră.
chestia e că chemarea în judecată atât a asociației cât și a membrilor asociației e redundantă, fiind vorba de aceleași persoane până la urmă.
Multumesc mult.....inseamna ca odata ce eu duc o copie dupa actul de vanzare -cumparare a apartamentului din care sa reiese ca nu eram la vremea aceea proprietar , nu mai am nici o treaba cu procesul?
In ce calitate proprietarul masinii va cere sa platiti? El si-a reparat masina pe CASCO, nu mai are nicio treba cu recuperarea prejuiciului.
Asa cum v-a indicat si @gicu13 depunuti o intampinare la judecatorie in care informati ca la data producerii evenimentului nu erati membru al asociatiei de proprietari respective pentru simplul fapt ca nu locuiati in acel bloc si depuneti ca anexa o adeverinta pe care o solicitati presedintelui asociatiei (cel care v-a spus ca trebuie sa platiti si dvoastra) din care sa rezulte data in care v-ati mutat in bloc.
Daca presedintele face pe nebunul si nu va elibereaza adeverinta (il amenintati putin cu datul in judecata daca nu vrea sa vi-o dea) depuneti copia contractului de v/c sau a documentului prin care ati intrat in posesia locuintei.
Intampinarea trebuie depusa cu cel putin 5 zile inainte de data procesului.