Buna ziua,
as dorii ajutorul dumneavoastra.
Un sfat, o indrumare, orice !!
Problema mea este urmatoarea: Sunt dat in judecata dupa un accident rutier incheiat pe cale amiabila la politie, fara victime, in anul 2015. Am primit si platit amenda, am dat asigurarea si ma asteptam sa fie incheiata problema. Descriere eveniment: 3 masini, 3 soferi. Eu am fost soferul ultimei masini, masina nr.3. Soferul primei masini, soferul nr.1 a cautat loc de parcare si a franat brusc, cel putin asa sustinea, soferul nr.2 cu masina nr.2 a intrat in el, iar eu la randul meu am intrat in masina nr.2 cu partea din dreapta fata incercand sa-l evit. Precizez ca masina lui nu s-a mai miscat dupa impactul dintre masinile noastre, 2 si 3. Politistii au vrut sa simplifice situatia ne-au spus ca vor scoate un singur vinovat, soferul ultimei masini adica pe mine. Dupa 2 ani ma trezesc cu o instiintare in posta cum ca am timp sa aduc probe la dosar. Soferul nr.2 sustine ca nu si-a recuperat toti banii de la asigurare si vrea despagubire de la mine in jur de 7-8000 de lei. Asta reiese din hartiile ce le-am primit.
Ce ar fi de facut ?
Ce pot face in situatia asta ?
Am nevoie de un avocat ?
Nu am mai fost niciodata intr-o astfel de situatie.
Va multumesc anticipat...
Chemati asiguratorul RCA in garantie in cadrul procesului.
Limita de despagubire in cazul daunelor materiale este de 1 milion EUR.
Daca nu ati mai avut de-a face cu un proces este recomandat sa apelati la un avocat si sa cereti cheltuieli de judecata. Va prezentati la primul termen si informati judecatorul ca erati asigurat la X si solicitati chemarea asiguratorului in garantie. Chemarea in garantie o puteti face si printr-o intampinare pe care o depuneti la registratura judecatoriei. La prima infatisare puteti cere si amanarea pana va angajati un avocat daca vedeti ca nu va descurcati in fata instantei.
Nu trebuie sa va faceti griji atata timp cat ati avut o asigurare rca valabila la momentul producerii accidentului