avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcoolemie la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcoolemie la volan

Bună ziua,
Am avut un accident auto fără victime și pagube materiale în afară de mașina mea. Alcoolemia a fost de 0,85 la etilotest, presupun că undeva dublu la sânge. Eu ar trebui să plec din țară în următoarele săptămâni. Ce îmi recomndați să fac? Se ajunge la proces? Mă poate reprezenta un avocat eu fiind plecat?
Am înțeles că practica judiciară ar fi o condamnare cu suspendare și anularea carnetului...
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Daniel1923 , utilizator 20:58, 8 Septembrie 2014
Cred ca ati studiat practica judiciara cu inculpatul prezent la judecata, oricum, e de recomandat sa va prezentati la organul de urmarire penala si apoi la instanta.
Aveti si posibilitatea sa incheiati cu procurorul un acord de recunoastere a vinovatiei dupa punerea in miscare a actiunii penale si puteti scapa mai repede.
Și pedeapsa care poate fi în cazul recunoașterii vinovăției? Se poate da o pedeapsă cu privare de libertate?
Ultima modificare: Duminică, 7 Septembrie 2014
Daniel1923, utilizator
Se poate orice, depinde la ce acord se ajunge cu procurorul.
Mulțumesc pentru informații!
Se poate dispune amanarea aplicarii pedepsei.

Art. 90 Efectele amanarii aplicarii pedepsei

(1) Persoanei fata de care s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei nu i se mai aplica pedeapsa si nu este supusa nici unei decaderi, interdictii sau incapacitati ce ar putea decurge din infractiunea savarsita, daca nu a savarsit din nou o infractiune pana la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amanarii si nu s-a descoperit o cauza de anulare.




ART. 9*)
În ceea ce priveşte persoanele fizice, în cazierul judiciar se înscriu date privind:
a) pedepsele, măsurile de siguranţă şi educative, pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive;


b) renunţarea sau amânarea aplicării pedepsei, începerea, întreruperea şi încetarea executării pedepselor şi a măsurilor educative, suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, înlocuirea, eşalonarea şi achitarea amenzii penale;


c) amnistia, graţierea, prescripţia executării pedepsei, reabilitarea, caracterul politic al condamnării;


d) pedepsele şi măsurile pronunţate prin hotărâri penale definitive de instanţele judecătoreşti din străinătate, precum şi măsurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din străinătate, dacă aceste hotărâri au fost recunoscute de organele române competente;
e) hotărârile definitive care impun rectificări în cazierul judiciar;
f) extrădarea.

Alte discuții în legătură

Amânarea aplicãrii pedepsei vs. mențiuni în cazierul judiciar boby_yoghi boby_yoghi In urma conducerii sub influenta alcoolului cu o alcoolemie de peste 0,8, in urma hotararii judecatoresti ramase definitiva mi s-a aplicat o pedeapsa de 1 an ... (vezi toată discuția)
Mentiunile din cazierul judiciar radu_caia radu_caia Buna ziua, m-am confruntat cu o problemă in anul 2018, am fost acuzat de loviri si alte violente, in urma plangerii am fost trimis la tribunalul militar si ... (vezi toată discuția)
Amânarea aplicării pedepsei înscrisă in cazierul judiciar RazvanSorin91 RazvanSorin91 In urma conducerii sub influenta alcoolului cu o alcoolemie de peste 0,8, in urma hotararii judecatoresti ramase definitiva mi s-a aplicat o pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)