avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Problema tva la achizitionarea autoturismului
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Problema tva la achizitionarea autoturismului

Buna ziua,
O firma platitoare de tva, inregistrata in ROI, a achizitionat un autoturism din germania si l-am vandut in franta, acest autoturism nu a intrat la noi in tara , transportul s-a facut din germania-franta.Firma din Romania a emis factura catre o persoana fizica fara cod valid de tva, fara TVA ,(am inteles ca trebuia sa facturam cu tva) , in franta clientul a platit in jur de 7000 eur TVA pentru masina, si ne-a solicitat sa-i rambursam aceasta suma pentru tva, firma este de acord sa-i plateasca aceasta suma in contul PF straine,
intrebarea este daca firma ii plateste acestei persoane tva -ul in franta, putem deduce aceasta suma in contul de tva si daca da cum?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 17:44, 15 Septembrie 2014
In primul rand este masina noua sau SH ? Ca sunt tratamente diferite.
Din context inteleg ca este nou si PF din franta trebuia sa o inregistreze acolo si automat sa plateasca TVA ul( TVA ul la masini noi se plateste la destinatie, unde se inregistreaza masina)
Daca asa este problema nu va puteti recupera tva ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operatiune intracomunitara fara inregistrare in r.o.c. BalinPetru BalinPetru Buna ziua, O societate comerciala platitoare de TVA a achizitionat in ianuarie un autoturism din Germania fara a fi inregistrata in Registrul Operatorilor ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina sh - achizitie tva Roger25 Roger25 Buna ziua, Am gasit un tip (pare de incredere, din ce imi povesteste), care are o firma care se ocupa cu masini second-hand din spatiul intracomunitar ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)