Am fost de fata la o altercatie intre doi amanti,(pe care nu-i cunosteam dar totul se petrecea in fata casei mele pe dr.public)intrucat lucrurile iesau de sub contol am incercat sa aplanez dar stiti cumeste cine nu are de lucru-si face respectivul a fost pus pe rele si m-a bruscat ,intr-un tarziu a venit politia etc.eu am fost citat ca parte vatamata in procesul care a urmat.La prima infatisare am precizat instantei ca nu ma constitui parte civila in proces.Cu toate acestea instanta ma tot citeaza la tribunal cu toate ca de fiecare data le notific faptul ca nu ma constitui parte vatamata si nu am pretentii de la cel incriminat.Ce ma invatati sa fac sa nu mai fiu citat in acest proces care banuiesc ca va dura mult timp.
Citarea dvs. ca parte vatamata in proces nu are legatura cu constituirea dvs. ca parte civila ori cu pretinderea despagubirilor.
In functie de obiectul procesului in desfasurare, in cazul in care pentru infractiunea care face obiectul judecatii, este necesara plangerea prealabila a dvs. ca parte vatamata, puteti sa o retrageti sau sa va impacati cu faptuitorul(ii). In caz contrar, tragerea la raspundere penala opereaza din oficiu iar dvs. nu va puteti retrage din proces. Aceasta nu inseamna insa ca trebuie sa va prezentati la termenele de judecata.
pentru a putea sa primiti un raspuns pertinent, este necesar sa precizati in ce calitate ati fost citat prima data si in ce calitate sunteti citat in prezent.
Instanta poate sa dispuna daca considera necesar citarea unei parti lipsa conform disp.art 353 al. 4 din n. cod. de proc.pen.
In acealasi timp aveti posibilitatea in calitate de persoana vatamata ,sa formulati in scris o cerere prin care sa solicitati ca judecata sa se desfasoare in lipsa dvs.
Art.353
...........
(6) Pe tot parcursul judecăţii, persoana vătămată şi părţile pot solicita, oral sau în scris, ca judecata să se desfăşoare în lipsă, în acest caz nemaifiind citate pentru termenele următoare.
............
Citatie
Micutu112
Buna ziua.Sunt citat intrun dosar in calitate de parte civila.E vorba de furtul unei biciclete.Am cerut in reclamatie suma de 300 ron.Autorul este ... (vezi toată discuția)