Buna ziua, vin si eu cu o intrebara, poate ma puteti ajuta, daca nu cu un raspuns concret dar macar cu ceva indrumari in ce parte sa-mi caut raspunsul.
Datele: exista o societate comerciala care achizitioneaza bunuri, intracomunitar si ramane cu o creanta neachitata in termenul stabilit pe factura. Nu exista "contract semnat" ptr aceste tranzactii. Cum poate fi recuperata aceasta creanta? Prin firma recuperatorie, dar acesta carei legi se supune? Am gasit ceva pe net, dar este in limba engleza si, recunosc, nu ma descurc. Va multumesc anticipat!! (daca mai doriti ceva detalii, scrieti-mi si am sa raspund):rtfm:
pai daca nu exista contract comercial intre terti, cum s-a emis factura fiscala ?
nu se poate cosmetiza putin povestea editata mai sus ?
intrebare de genul ....ce fructe face copacul ? (dar ce fel de copac?)
nu exista un contract cadru semnat intre cele 2 parti, furnizorul a livrat cu factura, clientul a cumparat si a platit, pana la un moment dat cand a ramas dator, atat pot sa cosmetizez doar, pentru ca efectiv nu sunt mai multe detalii :(, doar intrebarea: ce lege, sau ce cale se poate urma ptr recuperarea datoriei create?
o sa se deschida un proces , pe teritoriul unde a avut loc dauna . daca furnizorul este german...in Germania va avea loc respectivul proces . sentinta se va comunica in plic , prin posta romana .
in Romania nu se va intampla nimic....dar daca cel care a pacalit pe neamtz , in viitor daca va trece pe la nemti....va avea de plata.
Tva intracomunitar
radujit
Buna ziua,
Am si eu o intrebare: societatea la care lucrez, are in obiectul de activitate productia de mobila. In cazul barelor de fier utilizate ca material ... (vezi toată discuția)