Ppa a scris:
Multumesc de raspuns, dar nu asta am intrebat, cunosc acest fapt ;-) Din pacate, cu toata buna vointa mea, nu se poate acest lucru...in aceasta tara e Ok sa tii un apartament nelocuit si sa continui sa platesti rate, intretinere si utilitati, in loc sa-l inchiriezi si sa continui sa-ti platesti rate, taxe si aberantul CASS la inchiriere, iar cand nu mai poti plati, se declara credit neperformant...dar intrebarea mea era cu totul alta in conditiile date: dpdv contabil poate chiriasul sa-l inregistreze in contabilitate si sa faca platile?
Potrivit Cod fiscal:
ART. 81 Declarații privind venitul estimat/norma de venit
(2) Contribuabilii care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare pentru care impunerea este finală, au obligația să depună o declarație privind venitul estimat/norma de venit, în termen de 15 zile de la încheierea contractului între părți. Declarația privind venitul estimat/norma de venit se depune odată cu înregistrarea la organul fiscal a contractului încheiat între părți. Contribuabilii care obțin venituri din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal au obligația înregistrării contractului încheiat între părți, precum și a modificărilor survenite ulterior, în termen de 15 zile de la încheierea/producerea modificării acestuia, la organul fiscal competent.
D-voastra aveti obligatia sa inregistrati contractul iar chiriasul doreste dovada inregistrarii.