avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ajutor public judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ajutor public judiciar

Buna ziua
Poate paratul care indeplineste conditiile prevazute de OUG 51/2008 sa formuleze cerere de ajutor public judiciar pentru a nu fi obligat sa plateasca taxa judiciara de timbru in cazul in care va cadea in pretentii ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: triton10 , utilizator 15:02, 3 Noiembrie 2014
Nu!
Scuze pt intebarea lapidara, in speta (partaj judiciar) reclamantul beneficiaza de ajutor public judiciar sub forma scutirii de la plata taxei de timbru. Intrucat jumatate din aceasta taxa va fi aproape sigur stabilita in sarcina paratului (care si el indeplineste conditiile prevazute de oug 51), cum trebuie sa procedeze in concret paratul pentru a beneficia de acelasi ajutor public judiciar ? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la plata taxei judiciare de timbru zetics78 zetics78 Buna ziua stimati forumisti, doresc o lamurire din partea Dvs. vis-a-vis de plata taxei de timbru judiciar, in urmatorul context : Este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg hotararea VikBemBem VikBemBem Buna ziua. ------------- In actiunea civila am cerut \\"cu cheltuieli de judecata\'\' [b] * Cum pot deduce din aceasta hotarare daca \'\'cheltuielile mele ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar-tranzactie paunflorin_viorel paunflorin_viorel Buna ziua! Intrebarea mea pentru dvs. este urmatoarea Cine plateste taxa de timbru si de ce in urmatoarea situatie - partaj judiciar, un reclamant, un parat, ... (vezi toată discuția)