avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabil care a depus declaratiile cu un an intarziere
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabil care a depus declaratiile cu un an intarziere

Buna ziua,

La fostul loc de munca, Angajatul (asa ii vom spune) colabora printr-un PFA cu Angajatorul, acesta din urma virandu-i lunar salariul convenit + taxe si impozite precalculate - astfel, Angajatul avea raspunderea sa colaboreze cu un expert contabil si sa-si plateasca impozitele la stat trimestrial, conform legii.

Pe o perioada de 4 ani, Angajatul i-a dat acces contabilului la contul bancar (aici nu are rost sa dezbatem, e clar o mare greseala), iar contabilul se ocupa de tot ce inseamna declaratii, plati catre stat, s.a.m.d.

Dupa 4 ani, dupa ce a fost inchis PFA-ul, Angajatul a avut popriri pe cont in valoare de aprox 6,000 lei in total, moment in care s-a sesizat si a investigat:
Contabilul facea platile cu un an intarziere si platea penalitati din contul Angajatului, fara ca acesta sa stie.

Ce poate face in acest caz Angajatul, avand in vedere ca intre ei nu a fost semnat nici un fel de contract, dar pe toate documentele apare stampila si semnatura expertului contabil?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: armadillo , utilizator 10:00, 9 Septembrie 2014
Nimeni nimic? Ma intereseaza daca contabilul poate fi denuntat si unde se poate face asta
Se poate promova o actiune in instanta pentru angajarea raspunderii patrimoniale a acelui contabil.
freeelis a scris:

Se poate promova o actiune in instanta pentru angajarea raspunderii patrimoniale a acelui contabil.


Sa inteleg ca din cele relatate de mine mai sus, as avea castig de cauza?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii financiare pfa liliana state liliana state Buna ziua tuturor... Sunt pe cale sa devin PFA pentru o colaborare cu o alta societate,eu fiind angajata cu carte de munca la o anume societate,de unde ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl? Euromintl Euromintl Buna ziua, In curand ar trebui sa incep o colaborare project based cu o firma care nu are nici un fel de forma juridica in Romania.In incercarea de a ma ... (vezi toată discuția)
Se poate incheia contract de colaborare intre ii si alte persoane, fara calificare? marianu20 marianu20 Vreau sa imi deschid o Interprindere Individuala pentru o formatie muzicala (pentru nunti, cumetrii, petreceri private, etc), si sa fac contracte de colaborare ... (vezi toată discuția)