avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces verbal de punere in posesie -nu se mai tine ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces verbal de punere in posesie -nu se mai tine cont de el

Buna ziua
Am proces verbal de punere in posesie pe numele mamei mele care a decedat in 2005. De-a lungul anilor cei de la primarie nu au vrut sa-mi elibereze titlu de proprietate pentru a face taxa de succesiune, dar nici mamei mele nu au vrut sa il elibereze fiind pusa in posesie in 1992. Dupa acesti ani am primit un raspuns de la primarie ca primaria comunei respective a dat o hotarare in anul 2011 prin care sa nu se mai tina cont de procesele verbale de punere in posesie date inainte de 2001 pentru ca pamanturile de langa Dunare au fost luate de apa (terenul este situat langa Dunare si are iesire la un drum national).Tin sa mentionez ca in toti acesti ani eu am muncit pamantul inclusiv anul acesta si am platit impozit la el. Am scos de la primarie si copii xerox de pe registrele lor agricole unde se vede ca erau trecuti bunicii mei.Pamanul valoreaza ceva banuti si de aici toate problemele.
Ce sa fac, este legala acea hotarare atata timp cat eu am muncit pamantul in toti acesti ani si nu este luat de apele Dunarii?Daca ma puteti ajuta cu orice sfat si informatie v-as fi recunoscatoare. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: diana_iulia18 , utilizator 17:02, 12 Septembrie 2014
In primul rand mergeti la un notar si faceti succesiunea dupa mama, pentru terenul la care aveti proces verbal de punere in posesie solicitati un certificat de mostenitor de calitate. Pe urma mergeti la un avocat(preferabil unul care este expert in probleme funciare) si dati comisia de fond funciar in judecata.Daca aveti folosinta terenului (deci exista terenul nu a fost luat de apa) comisia este obligata sa va elibereze titlul de proprietate.
Multumesc pentru informatii. Am mers la un avocat, a pregatit actele pentru a da comisia de fond funciar in judecata, dar mi-a zis sa fac rost si de o copie xerox de pe titlurile de proprietate ale vecinilor din stanga si dreapta sa se vada ca mama mea apare ca si vecin. Cei doi proprietari sunt plecati in alte tari. Unde as putea cere o copie xerox dupa acele titluri, mai sunt depuse si la alte institutii, la primarie ar trebui oare sa aiba si ei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare titlu de proprietate peste alt titlu de proprietate razvanig razvanig la ceva timp dupa revolutie pe baza unor tabele si a declaratiileor persoanelor care traiau de pe timpul celor de-al doilea razboi mondial am avut in posesie o ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare a titlului de proprietate andrufl andrufl Buna ziua, Am marea rugaminte sa ma ajutati intr-o problema destul de urgenta. Bunica mea, conform legii 18/1991, a revendicat terenurile ce-i revin de ... (vezi toată discuția)