avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Boxa apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Boxa apartament

Buna seara, am si eu o nelamurire, poate ma puteti ajuta.
De curand am cumparat un apartament si in contractul de vanzare cumparare, este trecuta si o boxa. Fostul proprietar nu a mai venit la fata locului (probleme legate de sanatate)sa-mi dea apartamentul in primire si m-am trezit ca tot subsolul este ocupat si ca eu am ramas fara boxa. Am vorbit cu presedintele blocului si mi-a spus ca el nu are ce sa faca.....
Ce demersuri trebuiesc facute in continuare pentru a imi lua boxa mea, trecuta in contract inapoi?

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:24, 9 Septembrie 2014
Daca boxa este trecuta in contractul de vanzare-cumparare inseamna ca nu exista "subsolul este ocupat si ca eu am ramas fara boxa", aceasta trebuie sa fie nominala si sa se gaseasca numerotata ca si apartamentul. Trebuie sa vedeti ce numar are boxa si eventual schita unde se gaseseste in subsol.
Daca boxa nu este trecuta in contractul de vanzare-cumparare, iar subsolul este "subsol tehnic" inseamna ca nu trebuie sa existe boxe in acel subsol.
Sustin cele aratate de @thran si mai completez:
- daca boxa este trecuta in contract, trebuie sa fie usor identificabila; luati legatura cu fostul proprietar - este posibil ca acea boxa sa nu fie golita, ramanand incuiata, ceea ce a facut sa va de-a impresia ca toate boxele sunt ocupate;
- la fel, daca boxa nu este trecuta in contract, in mod normal subsolul nu trebuie sa aiba boxe, insa la noi se poate; mai mult, cunosc cazuri in care unii proprietari nu au boxa construita pentru ca nu au vrut, iar altii au 2-3 boxe, astfel incat, atunci cand un cetatean ca dvs. achizitioneaza un apartament, nu mai sunt boxe libere...

Luati legatura cu fostul proprietar - s-o fi insanatosit intre timp si clarificati situatia, eventual sa goleasca boxa si sa o predea - daca nu a predato altcuiva...
Daca in contractul de achizitie apartament exista precizat existenta de boxa,pe cale de consecinta identificati spatiul care va apartine
Puteti sa va interesati atat la presedintele de asociatie cat si la vecini
In cazul in care boxa dv a fost ocupata de vreun vecin,urmeaza sa il notificati pe acesta cu obligatia de a elibera spatiul
Daca amiabil nu solutionati,aveti varianta actionarii in instanta a vecinului care fara drept legal ,a ocupat si va foloseste boxa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin problema Denis-man Denis-man Buna ziua am si eu o problema! Am cumparat un apartament acuma doi ani unde nu a locuit nimeni vreo patru ani si acuma vreau sa il vand dar am sesizat ca un ... (vezi toată discuția)
Acte pt beci sub bloc? pup_me pup_me Buna , recent am achizitionatun apartament , la vizionarea apartamentului ne-a fost prezentat si beciul impreuna cu boxa de langa scara ,normal ca aceste anexe ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat un apartament cu boxă la subsol. notarul a validat ... col409 col409 Am cumpărat un apartament cu boxă la subsol. Notarul a validat existența apartamentului și a boxei. Apartamentul există, dar boxa nu se poate ... (vezi toată discuția)