avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Comunicare amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Comunicare amenda rovinieta

imi puteti spune va rog in ce termen trebuie intocmit si comunicat procesul verbal pt lipsa rovinietei. am citit in og 15/2002 ca in 30 zile insa in og 2/2001 zice 6 luni.
multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:01, 9 Septembrie 2014
OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor reglementeaza doua termene distincte de prescriptie.
Art. 13
(1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.

Art. 14. - (1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces-verbal rovinieta katrin katrin Am primit un proces-verbal de constatare contraventie datat 09.11.2015, prin care un agent constatator [b]constata la aceeasi data, respectiv 09.11.2015[/b], ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare a contraventiei intocmit dupa 5 luni germicor germicor Buna seara, Astazi am primit un proces verbal de constatare a contraventiei care suna cam asa: [b]ANTET[/b] Proces Verbal de Constatare a ... (vezi toată discuția)
Amenzi pentru lipsa rovinietei livia1603 livia1603 Buna ziua, Daca circuli, neavand intentie, fara rovinieta 2 luni ce amenda este posibil sa platesti? Se poate contesta vreo amenda..sau de cate ori am ... (vezi toată discuția)