Am primit un proces-verbal de constatare contraventie datat 09.11.2015, prin care un agent constatator constata la aceeasi data, respectiv 09.11.2015, ca vehiculul a circulat la data de 20.06.2015 fara rovinieta.
Art 9 alin 8 din OG 15/2002 prevede urmatoarele:
”Pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal se comunică contravenientului în termen de cel mult două luni de la data constatării contravenţiei, interval pentru care nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenţiei pentru lipsa rovinietei valabile pentru acelaşi vehicul.”
In acest caz, avand in vedere ca fapta s-a produs la data de 20.06.2015 si a fost constatata la data de 19.11.2015, iar legea spune ca de la momentul constatarii si pana la comunicare n-are voie sa-mi incheie alte procese-verbale, ce se intampla cu perioada cuprinsa intre 20.06.2015 si 09.11.2015?
E normal sa fie constatata fapta dupa aproape 5 luni?
Pot sustine in contestatie ca, de fapt, momentul constatarii faptei il reprezinta data cand a fost filmat pe drumurile publice? In cazul asta ma puteti ajuta cu o prevedere juridica care sa ma ajute?
Noile reglementari din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor majoreaza, de la o luna la doua luni, termenul:
-de comunicare a procesului-verbal de constatare a contraventiei;
-de prescriptie a executarii sanctiunilor contraventionale, in situatia in care procesul-verbal nu este comunicat contravenientului.
Modificarea a fost reglementata prin Ordonanta Guvernului nr. 5/2015, publicata în Monitorul Oficial nr. 78/2015.
Conform OUG nr 2/2001, autoritatea are termen de 6 luni sa intocmeasca PV-ul si inca 2 luni sa vi-l comunice.
In luna mai informatiile de pe acest site, m-au ajutat foarte mult. Sotul meu a vandut masina, iar noul proprietar a inscris masina pe numele lui, abia dupa 1 an, in acesta perioada a luat o amenda pentru lipsa rovinietei. Deoarece in baza de date CNADNR masina figura pe numele sotului , si au procedat la intocmirea procesului verbal de contraventie pe numele sotului.
Astfel am intocmit o plangere prin care contestam procesul verbal de contraventie la judecatorie. Astazi, am aflat pe portaljust ca dosarul s-a solutionat favorabil, procesul verbal de contraventie a fost anulat.
Multumesc foarte mult avocatnet.ro.
Amenda vigneta
amenzi
Astazi am primit procesul verbal de amenda pt lipsa vigneta in data de 16/04/2016. Nu stiu daca aveam sau nu fiindca e vigneta anterioara si nu am ... (vezi toată discuția)
Lipsa rovinietei
cipam
buna ziua, spuneti -mi va rog cum se aplica amenzile pentru lipsa rovinietei.daca trec intr o zi prin 3 camere vor veni 3 amenzi sou una singura?eu am circulat ... (vezi toată discuția)