avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare proces-verbal rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare proces-verbal rovinieta

Am primit un proces-verbal de constatare contraventie datat 09.11.2015, prin care un agent constatator constata la aceeasi data, respectiv 09.11.2015, ca vehiculul a circulat la data de 20.06.2015 fara rovinieta.
Art 9 alin 8 din OG 15/2002 prevede urmatoarele:
”Pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal se comunică contravenientului în termen de cel mult două luni de la data constatării contravenţiei, interval pentru care nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenţiei pentru lipsa rovinietei valabile pentru acelaşi vehicul.”

In acest caz, avand in vedere ca fapta s-a produs la data de 20.06.2015 si a fost constatata la data de 19.11.2015, iar legea spune ca de la momentul constatarii si pana la comunicare n-are voie sa-mi incheie alte procese-verbale, ce se intampla cu perioada cuprinsa intre 20.06.2015 si 09.11.2015?

E normal sa fie constatata fapta dupa aproape 5 luni?
Pot sustine in contestatie ca, de fapt, momentul constatarii faptei il reprezinta data cand a fost filmat pe drumurile publice? In cazul asta ma puteti ajuta cu o prevedere juridica care sa ma ajute?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: elia8 , utilizator 09:27, 21 Septembrie 2016
Noile reglementari din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor majoreaza, de la o luna la doua luni, termenul:

-de comunicare a procesului-verbal de constatare a contraventiei;
-de prescriptie a executarii sanctiunilor contraventionale, in situatia in care procesul-verbal nu este comunicat contravenientului.
Modificarea a fost reglementata prin Ordonanta Guvernului nr. 5/2015, publicata în Monitorul Oficial nr. 78/2015.
Conform OUG nr 2/2001, autoritatea are termen de 6 luni sa intocmeasca PV-ul si inca 2 luni sa vi-l comunice.

In luna mai informatiile de pe acest site, m-au ajutat foarte mult. Sotul meu a vandut masina, iar noul proprietar a inscris masina pe numele lui, abia dupa 1 an, in acesta perioada a luat o amenda pentru lipsa rovinietei. Deoarece in baza de date CNADNR masina figura pe numele sotului , si au procedat la intocmirea procesului verbal de contraventie pe numele sotului.
Astfel am intocmit o plangere prin care contestam procesul verbal de contraventie la judecatorie. Astazi, am aflat pe portaljust ca dosarul s-a solutionat favorabil, procesul verbal de contraventie a fost anulat.
Multumesc foarte mult avocatnet.ro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda vigneta amenzi amenzi Astazi am primit procesul verbal de amenda pt lipsa vigneta in data de 16/04/2016. Nu stiu daca aveam sau nu fiindca e vigneta anterioara si nu am ... (vezi toată discuția)
Sanctiune lipsa rovinieta la mai mult de 30 de zile de la comiterea contraventiei valyyc valyyc Buna ziua! Am uitat de rovineta si am circulat cu ea expirata. De atunci au trecut 30 de zile Mai pot fi sanctionat si dupa expirarea perioadei de 30 ... (vezi toată discuția)
Lipsa rovinietei cipam cipam buna ziua, spuneti -mi va rog cum se aplica amenzile pentru lipsa rovinietei.daca trec intr o zi prin 3 camere vor veni 3 amenzi sou una singura?eu am circulat ... (vezi toată discuția)