avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda vigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda vigneta

Astazi am primit procesul verbal de amenda pt lipsa vigneta in data de 16/04/2016. Nu stiu daca aveam sau nu fiindca e vigneta anterioara si nu am chitanta.

Am descoperit ca, in conformitate cu OUG nr. 8/2015 : (8) Pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal se comunica contravenientului in termen de cel mult doua luni de la data constatarii contraventiei, interval pentru care nu se pot incheia alte procese-verbale de constatare a contraventiei pentru lipsa rovinietei valabile pentru acelasi vehicul.

In acest caz sa platesc amenda si sa dau in judecata unitatea emitenta sau pot cumva contesta datorita prezumtiei de prescriptie ?
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 18:42, 26 Octombrie 2016
Cum ati intrat in posesia procesului verbal?
Prin posta cu confirmare de primire sau a fost afisata de un angajat al CNADNR?
Procesul verbal este semnat de agentul constatator?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces-verbal rovinieta katrin katrin Am primit un proces-verbal de constatare contraventie datat 09.11.2015, prin care un agent constatator [b]constata la aceeasi data, respectiv 09.11.2015[/b], ... (vezi toată discuția)
Lipsa rovinietei cipam cipam buna ziua, spuneti -mi va rog cum se aplica amenzile pentru lipsa rovinietei.daca trec intr o zi prin 3 camere vor veni 3 amenzi sou una singura?eu am circulat ... (vezi toată discuția)
Rovinieta marianastase marianastase Buna ziua Azi (12.05.2016 am aflat ca rovinieta mi-a expirat din data de 18.03.2016. Mentionez ca am circulat in tot acest timp si in afara localitatii si ... (vezi toată discuția)