Salut,
Am mers acum 1 luna cu o masina cu probleme la frane fara a stii de acest lucru, si am lovit 1 masina , pagubele materiale s-au ridicat la 40 mil , care au fost achitate pe loc . Problema este ca am avut alcolemie in sange de 0,6 si mi-a fost retinut pe loc permisul de conducere , in dovada scrie fara drept de circulatie cu D.P (cred ca inseamna dosar penal) si acum astept sa vad ce sanctiuni primesc... Din experienta voastra , la ce ar trebui sa ma astept? In cel mai rau caz primesc 1 an cu suspendare si permis anulat, cu drept de redobandire permis dupa 2 ani(cel putin asa am auzit..) ??
depinde... daca mergeti pe recunoastere se reduce din pedeapsa cu o traime, puteti primi cu executare sau cu suspendare, depinde.. sau amanarea aplicarii pedepsei sau chiar o amenda penala. Si daca nu primiti in sentinta pedeapsa accesorie cum ar fi sa nu mai conduceti autovehicule pe o perioada X de timp atunci dupa 1 an de la hotararea definitiva puteti sa redobanditi permisul fara a mai face scoala de soferi din nou.
Conform dispoziţiilor art. 478 alin. 1 din C. proc. pen., în cursul urmăririi penale, după punerea în mişcare a acţiunii penale, inculpatul şi procurorul pot încheia un acord, ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei.
Din această prevedere legală pot fi trase două concluzii, şi anume: pe de o parte, la această procedură specială se poate apela doar în cursul urmăririi penale, în cursul judecăţii, în caz de recunoaştere a vinovăţiei fiind aplicabile dispoziţiile art. 375 C. proc. pen., (respectiv judecata cauzei într-o procedură simplificată, inculpatul beneficiind la aplicarea pedepsei de o reducere cu o treime a limitelor prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii sau de o reducere de o pătrime în cazul în care legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa amenzii), iar, pe de altă parte, iniţierea acordului poate avea loc numai după punerea în mişcare a acţiunii penale.
Intrebare:
costinbeny
buna seara...as dori sa primesc si eu un raspuns cu privire la greseala pe care am facut-o,si anume ca am fost nevoit din motive personale sa ma urc la volanul ... (vezi toată discuția)