avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcolemie 0,6 Sange si Pagube materiale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcolemie 0,6 Sange si Pagube materiale

Salut,
Am mers acum 1 luna cu o masina cu probleme la frane fara a stii de acest lucru, si am lovit 1 masina , pagubele materiale s-au ridicat la 40 mil , care au fost achitate pe loc . Problema este ca am avut alcolemie in sange de 0,6 si mi-a fost retinut pe loc permisul de conducere , in dovada scrie fara drept de circulatie cu D.P (cred ca inseamna dosar penal) si acum astept sa vad ce sanctiuni primesc... Din experienta voastra , la ce ar trebui sa ma astept? In cel mai rau caz primesc 1 an cu suspendare si permis anulat, cu drept de redobandire permis dupa 2 ani(cel putin asa am auzit..) ??
Ultima modificare: Marți, 9 Septembrie 2014
Florin95, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:00, 17 Noiembrie 2014
depinde... daca mergeti pe recunoastere se reduce din pedeapsa cu o traime, puteti primi cu executare sau cu suspendare, depinde.. sau amanarea aplicarii pedepsei sau chiar o amenda penala. Si daca nu primiti in sentinta pedeapsa accesorie cum ar fi sa nu mai conduceti autovehicule pe o perioada X de timp atunci dupa 1 an de la hotararea definitiva puteti sa redobanditi permisul fara a mai face scoala de soferi din nou.
0.6 in sange sau in aerul expirat? Daca e 0.6 in sange (dupa cum ati scris)nu aveti nici un dosar penal.
~ Conținut șters la cerere ~
Conform dispoziţiilor art. 478 alin. 1 din C. proc. pen., în cursul urmăririi penale, după punerea în mişcare a acţiunii penale, inculpatul şi procurorul pot încheia un acord, ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei.

Din această prevedere legală pot fi trase două concluzii, şi anume: pe de o parte, la această procedură specială se poate apela doar în cursul urmăririi penale, în cursul judecăţii, în caz de recunoaştere a vinovăţiei fiind aplicabile dispoziţiile art. 375 C. proc. pen., (respectiv judecata cauzei într-o procedură simplificată, inculpatul beneficiind la aplicarea pedepsei de o reducere cu o treime a limitelor prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii sau de o reducere de o pătrime în cazul în care legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa amenzii), iar, pe de altă parte, iniţierea acordului poate avea loc numai după punerea în mişcare a acţiunii penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces penal Aungurencii87 Aungurencii87 Buna ziua . Exista la noi in țara acordul de recunoaștere a vinovatiei ? Se poate încheia un acord între inculpat și procuror , dacă inculpatul ... (vezi toată discuția)
Intrebare: costinbeny costinbeny buna seara...as dori sa primesc si eu un raspuns cu privire la greseala pe care am facut-o,si anume ca am fost nevoit din motive personale sa ma urc la volanul ... (vezi toată discuția)
Procedura cu procuror Piticuta2010 Piticuta2010 Buna ziua.mai o intrebare ,daca ma puteti ajuta? Avocatul a picat de acord cu procurorul sa faca pact.pactul nu s_ a realizat cu pretextul ca mai trebuie sa ... (vezi toată discuția)