avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura cu procuror
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura cu procuror

Buna ziua.mai o intrebare ,daca ma puteti ajuta? Avocatul a picat de acord cu procurorul sa faca pact.pactul nu s_ a realizat cu pretextul ca mai trebuie sa se verifice unele probe.sa inteleg ca avocatul sau procurorul m_a mintit sau asa este procedura?ma gandesc ca daca s_a ajuns sa se faca pact totul este incheiat si dosarul se da mai departe la tribunal nu ?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 23:51, 8 Iunie 2017
Acordul de recunoaştere a vinovăţiei- Art. 478 Cod procedură penală

Titularii acordului de recunoaştere a vinovăţiei şi limitele acestuia
(1) În cursul urmăririi penale, după punerea în mişcare a acţiunii penale, inculpatul şi procurorul pot încheia un acord, ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei de către inculpat.
(2) Efectele acordului de recunoaştere a vinovăţiei sunt supuse avizului procurorului ierarhic superior.
(3) Acordul de recunoaştere a vinovăţiei poate fi iniţiat atât de către procuror, cât şi de către inculpat.
(4) Limitele încheierii acordului de recunoaştere a vinovăţiei se stabilesc prin avizul prealabil şi scris al procurorului ierarhic superior.
(5) Dacă acţiunea penală s-a pus în mişcare faţă de mai mulţi inculpaţi, se poate încheia un acord de recunoaştere a vinovăţiei distinct cu fiecare dintre aceştia, fără a fi adusă atingere prezumţiei de nevinovăţie a inculpaţilor pentru care nu s-a încheiat acord.
(6) Inculpaţii minori nu pot încheia acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.


Obiectul acordului de recunoaştere a vinovăţiei - Art. 479 Cod procedură penală

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei are ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi priveşte felul şi cuantumul pedepsei, precum şi forma de executare a acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool Laurentiu1996 Laurentiu1996 Buna seara in data de 12 .6.2020 am fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,60 mi sa întocmit dosar penal (vezi toată discuția)
Proces penal Aungurencii87 Aungurencii87 Buna ziua . Exista la noi in țara acordul de recunoaștere a vinovatiei ? Se poate încheia un acord între inculpat și procuror , dacă inculpatul ... (vezi toată discuția)
Codul rutier pyl pyl buna ziua.Am fost depistat pe 21.07.2013,baut la volan,iar la sange mi-a iesit 1,60 cu 1,40 alcool in sange.As vrea sa va intreb in cat timp se prescrie ... (vezi toată discuția)