Pentru celeritate, solicitati dvs sa platiti contravaloarea probelor biologice.
Dupa ce se primeste rezultatul si daca este peste limita legala, se dispune ca up sa se efectueaza in continuare si impotriva dvs, moment de la care capatati calitatea de suspect.
Veti fi citat pentru aducerea la cunostinta a acuzatiei, drepturilor si obligatiilor.
Asigurati-va apararea.
Recunoasteti fapta imputata, ea se demonstreaza prin probele biologice solicitate.
Puteti perfecta un acord de recunoastere a invinuirii, cu procurorul, solicitand amanarea aplicarii pedepsei, conform art. 83 din Codul penal, ori suspendarea sub supraveghere, conform art. 91 din Codul penal, ori aplicarea unei amenzi penale.
Titularii acordului de recunoaștere a vinovăției, precum și limitele acestuia își regăsesc reglementarea în dispozițiile art. 478 din Codul de procedură penală care prevede că:
„(1) În cursul urmăririi penale, după punerea în mişcare a acţiunii penale, inculpatul şi procurorul pot încheia un acord, ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei de către inculpat.
(2) Efectele acordului de recunoaştere a vinovăţiei sunt supuse avizului procurorului ierarhic superior. (3) Acordul de recunoaştere a vinovăţiei poate fi iniţiat atât de către procuror, cât şi de către inculpat.
(4) Limitele încheierii acordului de recunoaştere a vinovăţiei se stabilesc prin avizul prealabil şi scris al procurorului ierarhic superior.
(5) Dacă acţiunea penală s-a pus în mişcare faţă de mai mulţi inculpaţi, se poate încheia un acord de recunoaştere a vinovăţiei distinct cu fiecare dintre aceştia, fără a fi adusă atingere prezumţiei de nevinovăţie a inculpaţilor pentru care nu s-a încheiat acord.
(6) Inculpaţii minori pot încheia acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, cu încuviinţarea reprezentantului lor legal, în condiţiile prezentului capitol.”