avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcool
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcool

Buna seara in data de 12 .6.2020 am fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,60 mi sa întocmit dosar penal
Pentru celeritate, solicitati dvs sa platiti contravaloarea probelor biologice.
Dupa ce se primeste rezultatul si daca este peste limita legala, se dispune ca up sa se efectueaza in continuare si impotriva dvs, moment de la care capatati calitatea de suspect.
Veti fi citat pentru aducerea la cunostinta a acuzatiei, drepturilor si obligatiilor.
Asigurati-va apararea.
Buna ziua,

Recunoasteti fapta imputata, ea se demonstreaza prin probele biologice solicitate.

Puteti perfecta un acord de recunoastere a invinuirii, cu procurorul, solicitand amanarea aplicarii pedepsei, conform art. 83 din Codul penal, ori suspendarea sub supraveghere, conform art. 91 din Codul penal, ori aplicarea unei amenzi penale.

Titularii acordului de recunoaștere a vinovăției, precum și limitele acestuia își regăsesc reglementarea în dispozițiile art. 478 din Codul de procedură penală care prevede că:
„(1) În cursul urmăririi penale, după punerea în mişcare a acţiunii penale, inculpatul şi procurorul pot încheia un acord, ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei de către inculpat.
(2) Efectele acordului de recunoaştere a vinovăţiei sunt supuse avizului procurorului ierarhic superior.
(3) Acordul de recunoaştere a vinovăţiei poate fi iniţiat atât de către procuror, cât şi de către inculpat.
(4) Limitele încheierii acordului de recunoaştere a vinovăţiei se stabilesc prin avizul prealabil şi scris al procurorului ierarhic superior.
(5) Dacă acţiunea penală s-a pus în mişcare faţă de mai mulţi inculpaţi, se poate încheia un acord de recunoaştere a vinovăţiei distinct cu fiecare dintre aceştia, fără a fi adusă atingere prezumţiei de nevinovăţie a inculpaţilor pentru care nu s-a încheiat acord.
(6) Inculpaţii minori pot încheia acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, cu încuviinţarea reprezentantului lor legal, în condiţiile prezentului capitol.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura cu procuror Piticuta2010 Piticuta2010 Buna ziua.mai o intrebare ,daca ma puteti ajuta? Avocatul a picat de acord cu procurorul sa faca pact.pactul nu s_ a realizat cu pretextul ca mai trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Proces penal Aungurencii87 Aungurencii87 Buna ziua . Exista la noi in țara acordul de recunoaștere a vinovatiei ? Se poate încheia un acord între inculpat și procuror , dacă inculpatul ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului si acrosarea unei masini gabi_gina_gabriela gabi_gina_gabriela buna ziua ....acum cateva zile am condus sub influenta bauturilor alcoolice .....am acrosat o masina in care m-am oprit .....a venit politia .....la etilotest ... (vezi toată discuția)