avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Coplatitor la contract pentru apartament cumparat cu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Coplatitor la contract pentru apartament cumparat cu Prima Casa

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat avizat: In urma cu 3 ani s-a cumparat un ap. cu credit banca Prima Casa. Sotul titular de contract,sotia coplatitoare.In primavara lui 2014 cei doi au divortat la notar.El a renuntat la apartament in favoarea sotiei,coplatitoare.Banca nu a acceptat schimbarea titularului de contract pt. ca ea nu are venit suficient.De 6 luni,coplatitoarea achita ratele ap. ,dar a constatat mergind la banca,ca fostul sot ,are si alte imprumuturi facute la acceasi banca.Pt. ratele platite de ea ,(uneori a platit mai mult decit rata)are chitante pe numele ei,dar banca a luat din contul respectiv,toti banii ce au fost depusi in plus fata de rata apartamentului si a acoperit alte datorii ale titularului de contract.Ce se poate face ca pe viitor banca sa nu mai ia banii din acest cont?Cum se poate ca pe contul de la Prima Casa,fostul sot sa ia si alte imprumuturi?Mentionez ca banca cunostea situatia intervenita in acest caz!?Va rog ,dati-ne un sfat! Cum sa procedam pe viitor! Banca nu accepta ca tatal coplatitoarei,sa devina coplatitor si ea titulara(pt. ca are 60 de ani).Ce solutii ar mai fi? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:01, 10 Septembrie 2014
Cereti in scris explicatii bancii pt mutarea banilor dintr-un cont in altul. Daca e cazul, va puteti adresa apoi protectiei consumatorului.
Diferenta de bani o poate pretinde fostlui sot.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Schimbare contract credit - executare casa midaria1 midaria1 Buna , am o creanta de 30000 euro la fostul sot. am lua o casa anterir divortului si am facut 2 imprumuturi bancare pt suma aferenta. daca eu iau casa in ... (vezi toată discuția)
Partaj, credit alexamadalina alexamadalina Buna ziua, In luna ianuarie 2013, am divortat de comun acord, nu am facut partaj, avem ca bun comun din casnicie un apartament ipotecat la Banca ... (vezi toată discuția)