avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare imobil de la asociat catre firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare imobil de la asociat catre firma

Un asociat poate vinde un imobil catre firma ?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:24, 21 Mai 2009
DA.
Se intocmeste hotarare AGA prin care societatea hotaraste cumpararea imobilului, cu aratarea pretului, descrierea acestuia si desemnarea persoanei imputernicite sa reprezinte societatea la finalizarea actelor.
In fata notarului se prezinta vanzatorul (asociatul unic in calitate de persoana fizica) si cumparatorul, prin persoana desemnata sau administrator (care poate fi aceeasi persoana ca si vanzatorul, dar in alta calitate).
scuze, am retinut eronat calitatea de "asociat unic" al vanzatorului
da se poate.se face AGA si se ia aprobarea.se stabileste pretul, facand o evaluare a bunului, pentru a nu lasa loc de speculatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare nicugh nicugh se poate vinde un apartament al unei societati unei terte persoane,de catre un asociat al societatii respective,fie el si majoritar,fara procura notariala.Daca ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga de a participa la o licitatie bogdan001 bogdan001 Buna ziua, Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de: Hotararea AGA/documentul relevant din care sa reiasa decizia asociatilor ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil de la firma catre asociat forprobe forprobe Cum se poate face vanzarea unui imobil de la firma catre un asociat (majoritar)? prin incasarea banilor de firma? prin despagubirea asociatilor? trebuie ... (vezi toată discuția)