avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Urgent inundatie, responsabilitate admin sau privata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Urgent inundatie, responsabilitate admin sau privata

Buna ziua,
De o saptamana sunt inundat. De la scurgerea din bucataria vecinei de deasupra ,teava de scurgere merge prin tavanul meu (nu este la vedere, este camuflata cu mortar, pana acum credeam ca este stalp de sustinere) si se duce prin holul meu si baie si intra in zid unde e scurgerea comuna.
Vecina a venit la noi si a zis ca trebuie sa impartim costul reparatiei findca ea a spart pana la pardoseala si la ea nu e nimic ud, considera ca sub pardoseala este parta comuna, si nu e responsabilitatea ei.
Intrebarea mea este daca ea are dreptate in legatura ca ambele parti trebuie sa participa financiar la reparatie (mentionez ca aceea scurgere o intrebuinteaza doar ea si nimeni altcineva in bloc si nu este coloana principala)?
Daca puteti sa mi dati baza legala pt a putea arata negru pe alb doamnei cine e responsabil
In caz ca administratia nu ia nici o hotarire privind inundatia , se poate reclama la departamentul primariei ce tine de administratie?au dinsii vreo putere decizionala sau punitiva(amenda) asupra administratiei?
Multumesc
ps. in lipsa unui administrator angajat cine ar obligativitatea de a se ocupa de problemele blocului, preuspun ca presedinta?
Ultima modificare: Marți, 9 Septembrie 2014
vivi23ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: vivi23ro , utilizator 10:43, 10 Septembrie 2014
multumesc mult , exista vreun termen legal de obligare pt reparare? din ce am citit eu, plingere se poate face la administratia internelor(politie) si primarie
Doamna, insistati degeaba.
Mergeti la as. prop. si faceti o notificare scrisa in acest sens. Presedintele (trebuie sa cunoasca legislatia) va fi nevoit sa faca o constatare, va chema si vecina la acea constatare si va propune un mod de rezolvare a defectiunii.
Din cele expuse de dvs. reparatia trebuie suportata de proprietarul de deasupra, iar conducerea as. prop. trebuie sa-l determine sa inteleaga acest lucru - dar ce mai conteaza, cat poate sa coste reparatia/inlocuirea unei bucati de teava - numai sa nu mai aveti acest stres?
Reparatia poate fi efectuata si de catre as. prop., apoi costurile vor fi suportate de proprietarul tevii de scurgere... Din curiazitate, scurgerea de la bucataria dvs. trece pe la apartamentul inferior? Ce lungime ate aceasta teava?
Cautati sa va intelegeti si nu mai insistati cu primaria si organele de politie, ca rade lumea!
eu stiu de ce insist, constatarea de catre presedinta s a facut deja de ieri, si i a spus respectivei proprietare ca toata lyumea isi repara propriile tevi , dar resprectiva o tine in continuare cu aceiasi placa, doamna presedinta nu stie toate legile si nici nu a luat vreo hotarire, de aceea doresc sa stiu care sint pasii urmatori, in cazul unui neinteres din partea admin si refuzul respectivei proprietare
la noi scurgerea este in alta parte, este cladire istorica nu bloc nou, si cind am avut problema cu inundatiile la vecini nu m am dus sa le cer bani sa fac teava dupa ce i am inundat..
doamna din ce am citit amenzile sint intree 500 si 3000 lei daca e de ris vom vedea cine ride...
inundatia nu m a afectat numai pe mine ci si inca un ap cu care sintem pe acelasi palier
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2014
vivi23ro, utilizator
Discutati cu presedinta sa cheme un instalator, sa faca reparatia, iar costurile ii vor fi imputate vecinei - nu inainte de a-i face o notificare in acest sens.
Vecina dvs. a mai locuit la bloc sau vine dintro lume paralela?

Eu daca as fi in situatia dvs. chiar as chema un instalator care sa obtureze respectiva teava pentru ca vecina sa nu mai poata folosi chiuveta de la bucatarie, deci rezolvati cu inundatia. Adica tu ai chiuveta, iar eu teava... Fiecare isi face propria ordine in casa...
Daca asa intelege situatia, o sa trebuiasca sa fie fortata sa inteleaga cum sta treaba.
V-am intrebat daca asa sunt construite apartamentele in blocul dvs. - tevile de scurgere sunt amplasate in apartamentul inferior?
Sa nu credeti ca este un caz singular, inainte chiar asa se construiau sifoanele de scurgere - puteau fi reparate, golite, etc. din apartamentul de dedesubt, dar costurile il priveau pe proprietarul de deasupra.
doamna mi a zis cu tupeu formidabil ca data trecuta cind m a inundat ( doar pe mine) in baie de nu se putea sta ep toaleta fara umbrela si ajunsese apa la curent de nu mai putea folosi nici bec nici apa calda pe curent , mi a facut o favoare ca a reparat fara sa vina sa mi ceara bani, asa ca fara suparare la asa tupeu daca nu repara eu merg mai departe cu reclamatiile, nu pina in instanta ca e prea mult de cheltuit dar pe oriunde se poate , de aceea am si intrebat daca este vreun termen legal de asteptare sa se solutioneze...
nu e legal nici de bun simt ca sa ceri pagubitului bani sa iti faci tu teava, dar se pare ca nu are habar de nici una
sa stiti ca ne am gindit si la varianta asta , sa i cimen tam teava, a zis ca nu e posbil/legal, dar acum sa se hotateasca ori e a ei si o repara ori e a mea si o tai
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2014
vivi23ro, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti comune - instalatii sanitare apartamente mousy mousy Buna seara! Ma intereseaza sa aflu care sunt partile comune in ce priveste instalatia de apa calda/rece/evacuare dintr-un apartament. Mai exact, tevile de ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei refuza reparatie coloana ciresel ciresel buna dimineata! o intrebare,va rog. Din cauza apei firbinti,teava de la scurgere din bucatarie,s a indoit,s a scurtat si apoi a iesit din imbinare ,fix de ... (vezi toată discuția)
Inundatie de la vecini norby2 norby2 Buna ziua . De cateva zile bune vecina de deasupra ne inunda incontinuu . Cum sa spun . O mare parte din perete e ud, curge apa din tavan si a ajuns sa se faca ... (vezi toată discuția)