avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe actiuni vandute
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe actiuni vandute

Buna ziua..Am vandut niste actiuni pentru prima data.Astfel aveam 3*25000(rol) si 2*40000(rol) in total 5actiuni la aceeasi soc iar la ssif broker mi-a spus ca am 183 actiuni*2,8ron=512ron.La a2a soc aveam 30act *1000rol iar la ssif broker mi-a spus ca am 61 act*1,4=85.In total am incasat 597ron scazut comisionul de 8%al soc.Ce impozit trebuie sa platesc si cand? platesc 16% impozit pe venit(eu le-am vandut prima oara,nu am cumparat ca sa scot venit din diferenta.Diferenta de actiuni reiese din convertirea dividentului neridicat in actiuni) si cand?Platesc asig de sanatate pentru acea suma de 597 ron(impozitul pe asig de sanatate este de 5,5%) in urmatoarea luna vanzarii de actiuni sau in urmatorul an 2015?Cand le declar la fisc si casa de sanatate?

Alte discuții în legătură

Contract de agent, asistent in brokeraj - taxe?? CSORIK ILONA CSORIK ILONA Sunt angajata cu CIM pe durata nedeterminata(8 ore/zi) si in timpul liber realizez ca persoana fizica neautorizata - venituri din activitati independente in ... (vezi toată discuția)
Impozit venit-cesiune actiuni cu plata in rate. Serico1 Serico1 In anul 2018 am cesionat actiuni -SA- societate inchisa.In contract a fost prevazut plata in transe pana la 31.12.2018. Prevederile contractului nu s-au ... (vezi toată discuția)
Plata cass dacă am cumpărat actiuni AlinaDumitrache AlinaDumitrache Am cumpărat acțiuni la Bursa București anul trecut și am primit dividente Am înțeles că impozitul pe dividente se reține la sursa ,la brokerul cu care ... (vezi toată discuția)