avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS dacă am cumpărat actiuni
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS dacă am cumpărat actiuni

Am cumpărat acțiuni la Bursa București anul trecut și am primit dividente Am înțeles că impozitul pe dividente se reține la sursa ,la brokerul cu care colaborez .Trebuie sa le declar eu la ANAF? Aș dori să știu când trebuie să plătesc CASS ul și CAS pentru veniturile obținute din acțiuni... în momentul când am profit? Îmi calculez eu singură profitul și sumele de plata către ANAF?sau trebuie să depun declarație la ANAF?
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2024
AlinaDumitrache, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:42, 21 Octombrie 2024
Va trebui sa vedeți dacă trebuie sau nu sa plătiți contribuția la sănătate doar când veti avea incasat venit din dividendele cuvenite de pe urma acestor acțiuni sau din castigul inregistrat din vânzarea acestora.
Dacă venitul anual inregistrat, asa cum am descris mai sus, este sub plafonul celor 6 salarii minime pe economie din acel an, nu veți fi obligat la depunerea declaratiei unice cu cass.
Dacă ați cumpărat acțiunile anul trecut și acum în 2024 este primul an de încasare a dividendelor, va trebui sa depuneți declaratia unica asa cum am scris mai sus, la începutul anului 2025.
La aceste venituri, doar contribuție la sănătate trebuie sa platititi și doar dacă se respecta condiția de mai sus.
Țineți legătura cu brokerul căci va trebui sa va dea la începutul anului 2025 o situatie cu ceea ce ați realizat ca venituri în 2024.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2024
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare dividende bursa gcazaciuc gcazaciuc Buna ziua, Sunt incepator in domeniul investiilor pe bursa si nu am gasit un raspuns la urmatoare intrebare: Am investit anul trecut o suma de bani in ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe venit din investitii la bursa si cryptomonede MariusDanPopa MariusDanPopa Declaratia Unica 212: Sa spunem ca am obtinut venituri, ca persoana fizica, din investitiile la bursa in Romania: 100000 RON. Din venitul obtinut insa am ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe pentru tranzactii pe bursa md20 md20 Buna ziua, As dori sa stiu ce contributii trebuie platite in cazul in care se obtin venituri din tranzactii pe bursa (forex, actiuni) si nu exista nicio ... (vezi toată discuția)