Cum se calculeaza pensia de intretinere ??!!
Din luna ianuarie 2014 sunt angajat cu contract de munca (pe perioada nedeterminata) si lucrez 1 ora pe zi, salariul meu net este conform cu statul de plata in suma de 100 (una suta) lei.
1.Pensia de intretinere se calculeaza din venitul meu net sau in raport cu salariul minim pe economie.
2.Este obligatoriu sa depun intampinare la Comunicare Adresa ( primita astazi de la judecatorie) sau astept sa primesc citatie pentru primul termen ?!?!?
1. Avand in vedere ca venitul net realizat este de 100 de lei, in acest caz pensia se va stabili in functie de venitul minim pe economie ( altminteri ar insemna sa se stabileasca o pensie de 25 de lei pentru un minor ).
2.Daca nu formulati intampinare in termenul de 25 de zile de la comunicare, atunci veti fi decazut din dreptul de a mai propune probe.
Întâmpinarea
Art. 208 n.c.proc.civ.
Sancţiunea nedepunerii întâmpinării
(1) Întâmpinarea este obligatorie, în afară de cazurile în care legea prevede în mod expres altfel.
(2) Nedepunerea întâmpinării în termenul prevăzut de lege atrage decăderea pârâtului din dreptul de a mai propune probe şi de a invoca excepţii, în afara celor de ordine publică, dacă legea nu prevede altfel.
reclamanta nu este minora, are 21 de ani si este studenta (sau urmeaza sa fie din octombrie) si are si venituri.
Daca pensia de intretinere se calculeaza la salariul minim pe economie... la ce ma mai ajuta intampinarea??? eu avand salariu sub minim pe economie !!!??!!
Daca munciti o ora, aveti timp sa mai mukciti inca 7 sau mai mult in alt loc. Asta e logica pt care veti plati raportat la salariul minim.
Puteti scrie in intampinare ca nu sunteti de acord sa platiti pt ca fata munceste si nu este in stare de nevoie. Ramane de dovedit. Daca nu ati depune intampinare, sunteti decazut din dreptl de a mai propune probe ( inscrisuri, martori, interogatoriul fetei), cum v-a scris d-na avocat mai sus.