avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier -victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier -victima

Buna ziua.
Am fost implicat intr-un accident rutier in care persoanele din masina mea au primit ingrijiri medicale si masina avariata .Soferul care a produs accindentul a recunoscut vina si s-a declarat vinovat si in procesul verbal de la politie . Accidentul s-a produs in luna iulie 2014 , soferul vinovat si-a reparat masina in 2 saptamani primind dovada , iar eu pana in prezent nu am primit nici autorizatia masini si nici actele ca sa o repar . Mentionez ca nu mi-a fost retinut permisul si nu am primit nici amenda. Cum pot sa procedez pentru a- mi repara masina sau cat mai poate dura aceasta povara?
Multumesc !
Dvs va trebui sa mergeți la poliție sa va dea Anexa 2 către societatea de asigurări la care RCA-ul șoferul vinovat de producerea accidentului, cu care veți merge la respectiva societate sa deschideți dosarul de dauna. Dosarul deschis in acest caz poate dura si ani, depinde de gravitatea accidentului, dar Dvs solicitati înmânarea acestui formular sa puteți sa va Adresati asiguratorului.
Buna ziua ,
Revin cu aceeasi problema pe care nu am rezolvat-o nici pana astazi - dupa 3 luni, in care cel care se ocupa de dosar a fost in concediu si nu a mai fost de gasit iar cel care i-a tinut locul nu s-a bagat pt ca actele se aflau in biroul lui. Nu stiu cum sa mai procedez pentru a-mi repara auto , tinand cont ca soferul vinovat a declarat ca isi recunoaste vina si toate acetele necesare au fost puse la dosar.
Mntionez ca nu mi-a fost retinut permisul si talonul masini si nu am primit nici o amenda pana in prezent.
Sunteti sigur ca ati depus toate actele la dosarul asiguratorului? Daca vi se confirma acest lucru cereti-le sa va de un numar de inregistrare dosar sau daca e incomplect adaugati actele necesare la fel cu numar de inregistrare. Daca refuza solutionarea depunet plangere la ASF (fosta CSA) iar acolo vor da un raspuns. In functie de raspunsul lor daca nu vor nici cum sa solutioneze urmeaza sa ii dati in judecata. Banuiesc ca ati dat de una din cele trei firme de asigurari fantoma de la noi As**a, Eur*ins, si Carpat**a,....Amenintati-i eventual si cu presa, ar fi foarte bine sa aveti ceva relatii (macar la vre-un ziar local) nu le place de loc reclama negativa.
Pentru a depune dosarul de daune am nevoie de anexa 2 de la politie . Dupa 3 luni de la accident tot nu am primit aceasta anexa 2.
Cum pot sa procedez ca sa primesc anexa 2 si actele pentru a putea depune dosarul la asirom ?
In mod normal trebuiau sa v-o elibereze pe loc. Cand am avut dauna totala era sa o musc si eu dar noroc ca am dat de niste politisti "mai de treaba" si mi-au dat sa fac copie dupa anexa2 pe care au pus stampila au semnat si au scris conform cu originalul,... atentie copia xerox daca v-o dau asa sa se vada xeroxul nu sa fie ilizibil (innegrit sau albit) (pe mine m-au intors de la RCA pe motiv ca lipsea stampila + ca am dedus din commenturile inspectorului ca ar cam fi recomandat sa fac rost de o copie mai buna ca sa nu am surprize (de la Bucuresti nu de la el, cu el pot sa zic ca am avut noroc).

In mod normal PV cu anexele se "pun la pastrare". Pentru a primi o copie trebuie facuta o cerere la sediul politiei unde se pastreaza PV-ul dvs. in care sa specificati cine sunteti si motivele pentru care solicitati doc. necesare. Din cate am inteles din vorbele politistului "de treaba" daca nu mi-ar fi dat-o rapid (lasa-ma d-le 5 min sa fac o copie dupa colt,.... era cu ele in mana norocul meu) ar fi durat 30 de zile lucratoare pana cand as fi primit-o (acasa prin posta nu mai retin sigur).

Din cate retin documentele care trebuie depuse la dosar sunt: PV de constatare + anexele existete, copii dupa buletinele partilor implicate, copii dupa permisul de sofer al partilor implicate, copie dupa RCA-ul vinovatului, copie dupa talonul vinovatului (unii asiguratori cer dupa talonul vinovatului dar nu e normal, mie nu mi-au cerut, vinovatul stia ca legal nu trebuie si pur si simplu a refuzat sa il dea) si parca mi-au mai cerut copie dupa talonul meu (nu mai retin sigur). Pentru orice act cereti numar de inregistrare. Daca dosarul e complect si vi se specifica cereti per tot dosarul nr. de inregistrare si incercati sa obtineti de la RCA si in scris "Dosar complect". Daca bine retin au 2 saptamani de la depunderea ultimului act cerut de ei (pentru ca pot sa ceara si talonul vinovatului etc) in care trebuie sa solutioneze cazul,... asta daca nu incep urmarire pe motivul suspiciunii de frauda, caz in care au un ragaz legal de 3 luni sa traga mâța de coadă (legi tampe stiu). Daca dupa cele 3 luni de cand a inceput urmarirea pentru suspiciune de frauda nu vin cu un raspuns/solutie/oferta apelati la un mediator pentru a incerca evitarea ajungerii in instanta. Pastrati orice chitanta/factura cu eventualele cheltuieli (cu mediatori, avocati, service expertize, etc) pentru ca in caz de judecata sa le atasati la dosar.

A sa nu uit,... si la politie cand faceti cererea de eliberare Anexa 2 sa cereti numar de inregistrare (si sa il pastrati).
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
CountPorcula1987, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de dauna rca sinady sinady Buna seara, De curand masina mi-a fost avariata in trafic. Fiind implicate cinci masini, ne-am prezentat la sectia de politie, s-a intocmit proces verbal de ... (vezi toată discuția)
Vinovatul accidentului auto refuza sa-mi prezinte o copie rca jjwar jjwar Buna Ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier cu daune materiale fara victime impreuna cu alti 2 soferi. Politia a constatat accidentul si a gasit ... (vezi toată discuția)
Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)