De curand masina mi-a fost avariata in trafic. Fiind implicate cinci masini, ne-am prezentat la sectia de politie, s-a intocmit proces verbal de constatare, am primit dovada pentru reparatii. Soferul vinovat a fost amendat. Pana aici totul ok. Am primit copie dupa polita RCA pe loc, dar soferul care a produs accidentul refuza sa dea copii ale talonului si permisului.
Ce argumente legale (sanctiuni) exista pentru a-l obliga sa ne dea actele necesare?
Adica unde refuza sa dea actele, in fata politistului sau cum? politistul trebuia sa va sprijine in acest sens. Depuneti o plangere la politie cu numar de inregistrare.
La politie a prezentat toate actele.Dupa ce am plecat de la sectie, am primit de la el o copie a asigurarii RCA (valida, in termen). Dar refuza sa dea copii dupa permis si talon. Spune ca nu e obligatoriu si ca e suficienta asigurarea.
Ma intereseaza articolul din legea asigurarilor care prevede sanctiuni pentru cel care nu se prezinta la deschiderea dosarului de daune. Daca exista asa ceva. Tot ce-am gasit, despre asta este ca se cer copiile dupa talonul si permisul vinovatului doar daca acesta nu are RCA
Din pacate nu exista nici o lege care sa-l oblige, ba mai mult nu poate tras legal la raspundere daca nu se prezinta la societatea de asigurare ,pentru intocmirea dosarului de dauna! Asteas-i legile din Romania...
Multumesc pentru raspuns.E revoltator! Ajunsesem la aceeasi concluzie, Aveam insa speranta firava ca nu am citit legea care trebuie, sau ca sunt si alte norme pe care nu le pot accesa online.