avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Aseara am fost parte a unui accident ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Aseara am fost parte a unui accident rutier. Eu și ...

Buna ziua,

Aseara am fost parte a unui accident rutier.
Eu și alte 2 mașini eram staționați la trecerea de pietoni iar alt șofer a intrat in spatele mașinii mele, eu împingând la rândul pe următoarea.
Eu aveam dureri de cervicala, am chemat ambulanta și poliția.
In urma investigațiilor la spital, nu am leziuni, deci nu doresc sa continui pe cale penală.

Eu la spital am primit de la polițist doar autorizația de reparare a mașinii și scris pe spate numărul asigurării vinovatului.
Întrebarea este, nu era necesar sa primesc și un proces verbal, eventual și o copie după asigurarea RCA a vinovatului??
Dacă da, cum pot face rost acum de respectul act, unde ma adresez?
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 03:05, 21 Martie 2023
Mergeti la sectia de politie si intrebati de asigurare.
Vinovatul nu e obligat sa v-o dea din pacate.
Dar daca nu o da il puteti da in judecata si pierde sigur. Exista posibilitatea sa nu fi avut si atunci exista fondul de despagubire.
Cum sa nu fi avut, din moment ce utilizatorul spune clar : "am primit de la polițist doar autorizația de reparare a mașinii și scris pe spate numărul asigurării vinovatului."

Mai e nevoie de copie dupa procesul verbal intocmit vinovatului, cu datele sale de identificare.

w_v_w_v a scris:

Exista posibilitatea sa nu fi avut si atunci exista fondul de despagubire.

Fix cum ati citit.
Vinovatul arata o asigurare (foaie) la politie dar refuza sa o dea. Dupa darea in judecata s-a dovedit ca nu exista asigurare.
Asta s-o credeti dvs., de ceva timp (ani) valabilitatea unei polite RCA se verifica (si) online.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare auto in caz de accident usor AlinaBolocan AlinaBolocan In urma cu 2 saptamani o domnisoara a schimbat banda de sens ( pe o sosea cu 3 benzi a trecut de pe banda a 2-a pe banda a 3-a ) inainte de trecerea de pietoni ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime vic.marius vic.marius circulam cu auto opel corsa pe soseaua din corbeanca, dinspre dn1 spre buftea, in dreptul imobilului nr 111 am semnalizat intentia de a vira stanga in parcarea ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna rca sinady sinady Buna seara, De curand masina mi-a fost avariata in trafic. Fiind implicate cinci masini, ne-am prezentat la sectia de politie, s-a intocmit proces verbal de ... (vezi toată discuția)