avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu victime

circulam cu auto opel corsa pe soseaua din corbeanca, dinspre dn1 spre buftea, in dreptul imobilului nr 111 am semnalizat intentia de a vira stanga in parcarea din fata imobilului(restaurant), m-am asigurat si am inceput manevra.
aproape de finalul manevrei sus amintite am fost lovit violent din spate de un auto peugeot 407. in urma impactului masina mea a fost intoarsa cu fata spre sensul di care am venit (respectiv Dn1), si am suferit leziuni la umarul stang si la cap stanga
Am fost transportat la spital cu salvarea la circa 5-10 min de la producerea evenimentului, mi s-au facut investigatii si s-a constatat ca ranile nu sunt grave, am dat proba de singe pt iml dupa care m-am deplasat cu masina politiei la Bufte , unde am dat o declaratie cu privire la faptele petrecute. mi s-a eliberat o autorizatie de reparatie pt masina mea pe care e scis sus in dreapta "lucrare penala nr..." si mai jos avariile constatate. mi-au fost eliberate actele (permis conducere, talon, asigurare rca si cartea de identitate). celuilalt conducator al Peugeotului care m-a lovit i-a fost retinut permisul de conducere.
va rog sa-mi spune-ti sau sa ma sfatuiti care sunt pasii legali pentru a demara operatiunea de reparare a masinii si ce se poate intreprinde vizavi de vatamarile suferite (avand in vedere evolutia lor in timp)
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:57, 9 August 2009
In ce priveste reparea masinii o sa vi se elebereze autorizatia de reparare a masinii ,pentru ca nu puteti circula asa ,in termen de 30 de zile si trebuie mers la politie , iar in ce priveste ranile suferite trebuie sa va luati certificat medico-legal cu zilele de spitalizare pentru a-i cere despagubiri celuilalt sofer, care ar fi in masura sa se intereseze de starea dvs. de sanatate.
Trebuie in primul rand sa va scoateti dela INML un certificat medico-legal in care sa se specifice numarul de zile de ingrijiri medicale! In functie de acest certificat se va stabili si incadrarea faptei !
Organul de politie trebuie sa va dea o autorizatie de reparatie(dovada) cu care mergeti la societatea de asigurari si faceti constatarea tehnica si deschideti dosarul de dauna. daca reparatia se face pe asigurarea celui care v-a lovit atunci tot politistul va va da un accept de plata(e un formular tip prin care se specifica ca reparatia se face pe asigurarea soferului vinovat de producerea accidentului) pentru a-l depune la dosarul de dauna.
Dupa aceea bagati masina in service si o reparati.
Intre timp discutati si cu celalalt conducator auto nivelul despagubirilor pe care i le solicitati pentru trauma suferita!
B-)
dovada de reparatie am primit-o, dar nu stiu la ce societate de asigurari sa ma adresez, si la ce unitate service ?
pot sa ma adresez soccietatii de asigurari unde are Rca conducatorul auto care m-a lovit?

va multumesc mult
vic.marius a scris:

dovada de reparatie am primit-o, dar nu stiu la ce societate de asigurari sa ma adresez, si la ce unitate service ?
pot sa ma adresez soccietatii de asigurari unde are Rca conducatorul auto care m-a lovit?
va multumesc mult



Nu puteti sa va adresati societatii de asigurare la care celalt conducător are incheiata asigurarea RCA, ci TREBUIE, sa va adresati acestei societati de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier al carui victima am fost vic.marius vic.marius buna seara, descriere accident: ma aflam la volanu unui opel corsa pe raza localitatii Corbeanca si ma deplasam pe soseaua principala din aceasta localitate ... (vezi toată discuția)
Victima accident cu vatamare, auto serviciu leasing, nedeclansare airbag ContSters169678 ContSters169678 Ma puteti ajuta cu un raspuns? Am fost victima unui accident, in timp ce conduceam masina de serviciu (autoturism in leasing), fiind lovit in lateral stanga ... (vezi toată discuția)
Ce societate de asigurari repara masina? ilinca84 ilinca84 Buna ziua, In data de 23 decembrie masina mi-a fost avariata (bara spate, numar) de catre o persoana care avea RCA la Asirom. Deoarece in urma accidentului ... (vezi toată discuția)