Am facut un credit la Volksbank unde am girat cu apartamentul. Au aparut probleme, rate neachitate, etc, credit declarat scadent si dat spre executare silita. La ultima intelegere cu banca s-a incheiat un acord d plata doar pentru 6 luni dupa care urma sa-i contactez in vederea gasirii o solutie de catre banca pentru a continua plata sumei ramase. Cu toate ca eram cu plata la zi dar creditul fiind declarat scadent, banca a vandut creditul la Rabon Solution la doua zile dupa incheierea acordului. Rabon nu accepta plata in rate a sumei de 9500 franci elvetieni iar eu nu dispun de acesti bani, singura posibilitate fiind de a plati lunar o suma de bani. Mentionez ca valoarea locuintei care este drept garantie, este de cateva ori mai mare dacat suma care mi-a ramas de achitat. Ce posibilitati am in acest caz ?
Va multumesc !
Rabon cred ca va accepta plata esalonata, pina la urma, pentru ca executarea silita a locuintei este foarte greoaie. Daca se va intimpla pina la urma sa treaca la executare silita va trebui sa obtina incuviintarea executarii silite ( mai nou se pare ca si aceasta este supusa apelului). Dupa care veti inainta o Contestatie la executarea silita, concomitent cu o Cerere de suspendarea executarii silite. Apelati la avocat. Se pot invoca: clauze abuzive, coproprietatea, impreviziunea etc.
Am luat un credit in franci elevetieni de la Volksbank in 2008 si am girat cu un imobil(casa parintilor) si am primit o instiintare cum,ca creditul a fost declarat scadent anticipat.
Am fost la banca si mi-au propus 3 variante:
-vanzare amiabila a imobilului
-10% din valoarea creditului scadent--8800franci+6 luni de plata la sange a ratelor--dar nu am nicio garantie ca se va relua ratele normal sau se va trimite spre executare.
-executare
Ce ma sfatuiti sa fac,am citit si primul post,eu inca sunt in faza de a ma "gandi" la propuneri.
Executare complicata
actual
Buna ziua, ma numesc Tudor Dan sunt din Alexandria, jud. Teleorman si am o problema mai complicata, la care sper sa primesc un raspuns pe acest forum.
Prima ... (vezi toată discuția)