avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita cu blocare conturi
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita cu blocare conturi

Buna seara,

Am avut o descoperire de cont, la un card de salarii in baza unui contract de PFA, in anul 2010. Am platit de fiecare data suma necesara, dar in urma datoriilor acumulate la Finante, din 2011, pe acest cont s-a pus proprire de la anaf. Am platit si atunci in ceva cont special.Trei luni mai tarziu, am nascut si nu am mai putut achita la timp. In urma a trei restante, OTP Factoring spune ca au preluat de la banca OTP creditul meu, fapt pe care aveam sa-l aflu dupa alte cateva luni, de la un domn care a sunat si a amenintat toata familia mea. A venit la adresa unde stau sa faca o verificare, cica, lucru pe care l-a si vazut, ca stau in chirie, ca am copilul mic, ca nu pot achita nici o suma. Creditul era in valoare de 15000 RON, iar el la cateva luni imi spune ca am de achitat suma de 18500 RON. L-am rugat sa-mi arate un contract, o hartie, ceva care sa arate ca reprezinta banca si ca au preluat creditul. NU am semnat nimic cu aceasta firma si chiar i-am invitat sa se intereseze la Finante de situatia mea financiara, dar au raspuns ca asta implica niste costuri suplimentare, care ar putea mari suma datorata. Astazi insa primesc notificare de la ING BANK ca mi s-a pus poprire pe cont pentru o suma de 21250 RON. Am verificat si cardul de la Banca Transilvania in care intra alocatia si stimulentul fetitei mele, si aflu cu stupoare ca si acesta e blocat. Si acum intrebarile?
1. E corect ca aceasta firma sa faca acest lucru, neavand nici o semnatura din partea mea cum ca recunosc sumele descrise mai sus?
2. Cu ce drept se face o executare silita pe venituri care nu pot fi poprite? Ei nu au obligatia sa afle sursa veniturilor inainte de a te executa? Si nu ar fi trebuit sa fiu instiintata de executorul judecatoresc de acest fapt, inainte de executare?
3. Cum pot face contestatie la acest fapt, sau pot cere executorului judecatoresc informatii despre dosarul meu? Citeam undeva ca in cazul contestatiei la executare pe langa taxa de timbru se percep alte taxe. Despre ce taxe e vorba, daca ele exista?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 22:58, 10 Septembrie 2014
Referitor la poprirea veniturilor din indemnizatie, OTP factoring nu are nicio vina. Ei au trimis adrese de poprire la bancile unde au considerat ca aveti conturi. Ei nu pot sa verifice ce venituri incasati dvs. la fiecare banca. Mai departe este treaba bancii unde incasati alocatia sa verifice provenienta veniturilor si daca este cazul sa nu vireze acesti bani in contul popririi. Faceti o adresa scrisa in care sa explicati natura sumelor incasate si inregistrati-o la banca unde primiti alocatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cu si fara creditor elena_d_a elena_d_a Buna seara, Fostul ginere a facut un credit la o banca, fiica mea a fost codebitor. Creditul nu s-a achitat, ei sunt divortati. Fiica mea are poprire pe ... (vezi toată discuția)
Card credit symo75 symo75 Buna ziua, Am facut in 2008 un credit la o banca pe 10 ani.La acest credit a fost atasat si un card de credit unde achitam lunar un minim de plata. Toate ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu goldenwolf goldenwolf Va rog frumos sa ma lamuriti asupra catorva aspecte: Am mai multe credite restante. In urma unui concurs de evenimente nefericite(boala, pierderea locului de ... (vezi toată discuția)