Cum trebuie sa procedez pentru iesirea din indiviziune pentru un teren pe care il detin cu fratele meu si pentru care de ani de zile platesc taxele si impozitele doar eu?el nu e de acord sa impartim proprietatea.Impreuna detinem 460 mp teren intravilan, iar el insista sa/l vindem.
Actiunea de partaj este imprescriptibila oricand, asadar , poate fi introdusa oricand de un coindivizar.
Instanta de judecata va proceda la partajarea bunurilor comune,sub forma impartelii prin atribuire.
Totodata, in sensul atribuirii imobilului unuia dintre coproprietari, instanta de judecata va avea in vedere situatia locativa a fiecaruia, sumel de bani investite la plata pretului, actele de administrare si de conservare efectuate, care conduc la sporirea valorii imobillui , plata taxelor si a impozitelor.
Instanta de judecata poate lua act si intelegerea survenita intre parti, exprimata intr-un act de dispozitie, o tranzactie, pronuntand o hotarare de expedient.
Indiviziune
ContSters262943
Am depus o actiune de iesire din indiviziune . Coindivirarii ma ameninta cum ca oricum nu are ce sa mi ramina de acolo ( este o casa in care am copilarit - am ... (vezi toată discuția)