avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Certificat atestare fiscala pentru instrainare teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Certificat atestare fiscala pentru instrainare teren

Daca o persoana are datorii la primărie impozit auto, clădiri, teren, şi doreşte obţinerea unui certificat de atestare fiscala pentru a vinde un teren trebuie sa plateasca doar impozitul pe terenul pe care urmeaza sa l vanda sau trebuie sa plateasca absolut toate datoriile (auto, cladiri). Ma refer aici la alin. 4 şi 5 din art. 113 OG 92/2003.

(4) Pentru instrainarea dreptului de proprietate asupra cladirilor, terenurilor si a mijloacelor de transport, contribuabilii trebuie sa prezinte certificate de atestare fiscala prin care sa se ateste achitarea tuturor obligatiilor fiscale de plata datorate autoritatii administratiei publice locale in a carei raza se afla inregistrat fiscal bunul ce se instraineaza, potrivit alin. (2), inclusiv sumele reprezentand amenzi existente in evidenta organului fiscal. Pentru bunul care se instraineaza, impozitul datorat este cel recalculat pentru a reflecta perioada din an in care impozitul se aplica persoanei care instraineaza, potrivit Codului fiscal.
(5) Actele prin care se instraineaza cladiri, terenuri, respectiv mijloace de transport, cu incalcarea prevederilor alin. (4), sunt nule de drept.
Cel mai recent răspuns: Madalina Micu , 11:31, 11 Septembrie 2014
Asa cum rezulta din textul de lege pe care l-ati citat, pentru a obtine certificatul de atestare fiscala necesar vanzarii terenului trebuie achitate toate datoriile fiscale datorate autoritatii administratiei publice locale, adica impozitul pe cladiri, teren, auto, inclusiv amenzii daca exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto de la primarie nutzzu nutzzu Buna ziua.Am vandut un auto,am cvc ,dar am si cateva datoirii catre bugetul local,altele decat impozitul pe masina respectiva,care este la zi. As putea sa ma ... (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri sonia2222 sonia2222 Buna ziua, cum pot instraina persoanele fizice un bun daca exista datorii la Financiar? Multumesc (vezi toată discuția)
Fiscal auto razvan100 razvan100 Buna ziua. Am achizitionat o masina de la un intermediar care mi-a dat absolut toate actele masini si copie dupa buletinul proprietarului dar nu cred ca s-a ... (vezi toată discuția)