Buna ziua. Am achizitionat o masina de la un intermediar care mi-a dat absolut toate actele masini si copie dupa buletinul proprietarului dar nu cred ca s-a scos fisal niciodata. Am incercat sa iau legatura cu proprietarul de pe talon dar nu raspunde, i-am trimis scrisori si nimic. Cum se poate proceda in acest caz ca sa pot inmatricula masina pe numele meu?
Art. 113 Certificatul de atestare fiscală emis de autorităţile administraţiei publice locale
(4) Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor şi a mijloacelor de transport, contribuabilii trebuie să prezinte certificate de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligaţiilor fiscale de plată datorate autorităţii administraţiei publice locale în a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează, potrivit alin. (2), inclusiv sumele reprezentând amenzi existente în evidenţa organului fiscal. Pentru bunul care se înstrăinează, impozitul datorat este cel recalculat pentru a reflecta perioada din an în care impozitul se aplică persoanei care înstrăinează, potrivit Codului fiscal.
(5) Actele prin care se înstrăinează clădiri, terenuri, respectiv mijloace de transport, cu încălcarea prevederilor alin. (4), sunt nule de drept.
Obisnuiti sa puneti in acest forum intrebari sau sa dati cautari pe google.com inainte de a face asemenea operatiuni pt prima data.