avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Punerea in executare silita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Punerea in executare silita

Buna ziua,as dori sa va intreb daca e posibil ca punerea in executare silita a unei hotarari penale ramase definitiva de catre un executor judecatoresc poate sa nu aiba rezolvare?
As dori sa va povestesc pe scurt despre ce este vorba si anume cei de la ANP sunt executati silit la plata unor daune morale,materiale si a unei prestatii periodice pentru 2 fetite minore,al caror tata a fost omorat in bataie in unul din penitenciarele din Romania,acesta fiind arestat deoarece a fost prins la volanul unui autoturism fara sa detina permis de conducere. Au fost facute toate actele necesare pentru executare,de catre executor,si trimise la ANP,iar ei au trimis mai departe catre Ministerul Justitiei pentru a aloca banii respectivi. Au trecut cele 15 zile in care ei trebuiau sa plateasca de buna voie,sustinand ca nu au fonduri suficiente pentru a face plata pe acest an,astfel ca executorul le-a facut poprire pe cont.
As dori sa stiu ce se poate intampla in acest caz? In cazul in care ei nu au fonduri asa cum sustin cand vor plati aceste daune? Au trecut 5 ani de cand sa intamplat tragedia si nimanui nu i-a pasat de cele doua fetite mici ramase fara tatal lor,nici acum cand in mod normal si legal trebuiau sa plateasca nu o vor face?
Ce se va intampla daca ei nu vor avea bani in cont sa plateasca? Cat va mai trebui sa astept?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: marystanga , utilizator 20:33, 11 Septembrie 2014
Find instituită poprirea, ar trebui să vă fie virată suma corespunzătoare, chiar dacă se va face eșalonat.Din păcate trebuie să existe banii necesari întâi, pentru a se putea achita de datorie.
Multumesc. Eu dupa parerea mea nu cred ca Ministerul Justitiei nu are fonduri pentru a fi platite daunele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu administratia nationala a penitenciarelor marystanga marystanga Buna ziua, A-ti putea va rog sa ma ajutati din nou intr-o problema si anume in urma unui titlu executoriu s-a facut poprire pe cont iar institutia respectiva ... (vezi toată discuția)
Executari penale - poprire pe cont marystanga marystanga Buna ziua, As dori sa va intreb legat de o executare silita si anume in urma unui proces a carei hotarare a ramas definitiva ANP-ul este obligat la plata unor ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont marystanga marystanga Buna ziua,as dori sa va intreb in cazul unei executari silite daca sa facut poprire pe cont cat timp dureaza pana vireaza banii banca? Mentionez ca este vorba ... (vezi toată discuția)