Buna ziua,as dori sa va intreb in cazul unei executari silite daca sa facut poprire pe cont cat timp dureaza pana vireaza banii banca? Mentionez ca este vorba de o institutie de stat mai exact Administratia Nationala a Penitenciarelor.
Iar in cazul in care nu sunt fonduri sau nu sunt suficiente,ce se poate face? Se va face plata esalonat si cat poate dura pana se va face plata in totalitate?
Cum as putea proceda?
Va multumesc.
Administratia Nationala a Penitenciarelor nu arerelevanta in speta decat in situatia in care poprirea a fost trimisa direct angajatorului.
Banca vireaza banii atunci cand sunt bani in cont.
E un pic neclara formularea: cat timp dureaza pana vireaza banca banii unde?
Pana va vireaza salariul? Dureaza ca in orice alta luna cand vi se face plata salariului la data de XX.
Pana vireaza banii catre popritor? Odata cu virarea salariului, 1/3 din el sunt retinuti si virati catre popritor.
Concret: odata cu infiintarea popririi, salariul dvs se reduce la 2/3 din cat era pana in punctul ala. Daca "fonduri suficiente" inseamna 0 lei in cont, popritorul primeste 1/3*0 (sa-si ia ceva bun si dulce, nu?). Se poate indrepta catre restul de metode pentru a recupera datoria, insa daca nu o face, trebuie sa stea si sa inghita pana intra bani in cont.
ANP-ul trebuie sa ma despagubeasca atat pe mine cat si pe cele doua fetite minore ramase fara tatal lor,acesta fiind omorat in bataie in unul din penitenciarele din Romania,conform titlului executoriu. Executorul judecatoresc a facut poprire pe cont deoarece nu a vrut sa plateasca de buna voie astfel ca astept ca banca sa vireze banii de aceea am intrebat cat dureaza pana vireaza banii banca? Iar in cazul in care nu sunt fonduri suficiente se va face plata esalonat si cat timp va dura cu aproximatie?
Cum as putea proceda ca sa se termine cat mai repede aceasta situatie care dureaza de 5 ani si abia acum am reusit sa castigam.
As dori sa-mi respunda cineva care este expert in domeniul executari silite.
Va multumesc.