avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt energie electrica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt energie electrica

Buna seara!

Se da urmatoarea situatie: imobil dobandit prin contract de vanzare-cumparare, trec mai mult de 6 luni si contractul de furnizare al energiei electrice e in continuare pe numele fostului proprietar ( fostul proprietar nu il reziliaza si nici actualul nu se duce pentru preluare de contract ). Dupa un timp se acumuleaza restante pe numele fostului proprietar si se opreste curentul.

Intrebare: Poate fostul proprietar sa depuna plangere pentru furt impotriva actualului proprietar? Plangere ( nu denunt ) - considerandu-se el subiect pasiv al infractiunii.

Energia electrica fiind pe numele lui contractul ii apartine lui chiar daca imobilul nu mai este al lui? Energia in cazul asta e obiect material la furt?

Va multumesc!


Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2014
ContSters292683, utilizator
Cel mai recent răspuns: cuziamusia , utilizator 10:49, 15 Septembrie 2014
Eu zic ca nu se poate.
Este vorba de un litigiu civil si nu de un furt.
Vechiul proprietar poate achita si sa il dea in judecata pentru a recupera banii.
Oricum nu cred ca o sa stea fara lumina cumparatorul.

De ce nu ati mers dvs. sa reziliati contractul cu ENEL?
Care este motivul pentru care nici fostul și nici actualul proprietar nu fac demersurile necesare în vederea rezilierii/preluării contractului? Cred că ambii poartă o vină aici.Și nu poate fi vorba despre furt, practic, de la data la care noul proprietar a început să consume energie, este dator să achite ceea ce a consumat.Trebuie să vă înțelegeți în această privință. Să meargă să achite ce a consumat și totodată să încheie contract cu furnizorul de energie electrică,prezentând contractul de vânzare-cumpărare.
Este bun de plata vanzatorul conform contractului.
De regula, cumparatorul se ocupa de aceste demersuri dar se pare ca este cam escroc cumparatorul in acest caz.
Mergeti sa reziliati contractul ca sa nu se adune bani mai multi.

Poate vinde imobilul cu datorii si sa va dea in judecata ENEL.
cel care a vandut imobilul nu mai are nici o treaba cu curentul neachitat din momentul modificarii actelor de propietate....este datoria cumparatorului sa merga la ENEL CEZ EON....sa intocmeasca dosarul si sa modifice numele proprietarului , in baza contractului de vanvare cumparare , bineinteles daca exista .
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile ... Tahan Tahan Buna ziua. In luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile au ramas tot pe numele meu. Au trecut de atunci 7 luni de zile de cand am vandut acel ... (vezi toată discuția)
Deconectat de la curent datorita neplatii facturilor de catre fostul proprietar tepsanu tepsanu Am cumparat recent un apartament iar fostul proprietar nu a platit facturile la curent electric din luna mai si prin urmare a fost deconectat pt neplata(astazi ... (vezi toată discuția)
Fostul proprietar mai are de plata la intretinere odaniell odaniell Buna seara, Am si eu urmatoarea problema ,am cumparat un apartament iar fostul proprietar mai are de platit intretinerea pe luna octombrie ,bani pe care nu ... (vezi toată discuția)