avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Timpul legal pentru trimiterea unui P-V nesemnat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Timpul legal pentru trimiterea unui P-V nesemnat

Am mai pus o intrebare asemanatoare. N-am semnat un P-V pentru ca a fost un abuz. Dupa 11 zile n-am primit P-V, stie cineva care este timpul legal in care agentul de circulatie avea obligatia sa-mi trimita P-V. Multumesc,
Cel mai recent răspuns: marian24gam , utilizator 12:14, 13 Septembrie 2014
OG nr.2/2001:

Articolul 14
(1)Executarea sanctiunilor contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.
(2)Prescriptia executarii sanctiunilor contraventionale poate fi constatata chiar si de instanta investita cu solutionarea plangerii contraventionale.
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2014
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Nu ma intereseaza timpul de prescriere ci timpul in care era obligat sa mi-l trimita.
Citeste mai bine raspunsul de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere amenda contraventionala Radu d. Radu d. Am primit astazi 30.08.2017, inmanat de un agent de politie, procesul verbal incheiat in data 24.06..2017 pentru o amenda contraventionala. Din cate am intelea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit azi prin posta un proces verbal de la politia ... 1974daniel 1974daniel buna ziua, am primit azi prin posta un proces verbal de la politia locala prin care ma informeaza ca in data de 15.12.2020 am parcat neregulamentar si abia ... (vezi toată discuția)
Contraventie rovinieta expirata constatata dupa 6 luni CristinaPolgar CristinaPolgar Buna ziua, Este legal ca dupa 6 luni sa se intocmeasca proces verbal de constatare a unei contraventii? Mai exact: am primit de la CNADR in luna ... (vezi toată discuția)