avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident rutier cu o bovina pe DN in jud. BT
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident rutier cu o bovina pe DN in jud. BT

Buna ziua! Acum 2 zile circulam cu masina personala de la M la BT avandu-l in dreapta pe tatal meu. Dupa ce am intrat in orasul S din judetul BT., pe DN 29 am vazut in fata mea o turma de circa 50 de vaci intinse pe tot drumul. Am redus viteza (cca 5 km/h) si am mers in urma cirezii insa, din lateral stanga spate am fost lovit de o bovina care a infundat portiera stanga spate si mi-a rupt oglinda retrovizoare. In acel moment tatal meu a coborat si a urmarit bovina pana la casa proprietarului, eu urmandul indeaproape cu masina avariata. Am sunat 112, a fost trimis un echipaj de politie, l-am identificat pe proprietarul vacii ca fiind dl P. Vaca nu era insotita de prorprietar pe DN si nici nu era legata cu lant sau funie dupa cum reiese si din pozele facute. Am dat o declaratie la politie in ziua urmatoare si ar trebui sa il actionez in instanta pe proprietar pentru a recupera paguba. As vrea sa stiu ce sanse credeti ca am sa-mi recuperez prejudiciul si cam care ar fi pasii ce trebuie sa-i fac...eventual si costurile de judecare si perioada aproximativa de timp pana la solutionare. Mentionez ca nu am cunostinte in domeniu si probabil va trebui sa apelez la un avocat. Daunele sa le repar eu ar fi in jur de 400 lei, daca trebuie sa le fac la un service probabil vor fi duble dar oricum nu exagerate; ma deranjeaza totusi sa stiu ca am dreptate si sa patesc si alta data acelasi lucru. Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: NH2014 , utilizator 13:40, 12 Septembrie 2014
va trebui sa formulati o plangere penala impotriva proprietarului bovinei, in care sa va constituiti parte civila. sfatul meu este sa va angajati un avocat.
Va multumesc pentru raspuns, probabil ca voi contacta un avocat la inceputul saptamanii viitoare. Stiti daca la nivel de tara se solutioneaza astfel de dosare sau credeti ca ar fi un caz greu de castigat in proces?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident bovina dn 22c - masina avariata ferdis ferdis Cu aprox 10 zile inainte am lovit o vaca pe DN22C ce se afla in mijlocul strazii si probabil traversa strada, am lovit-o cu partea stanga astfel m-am ales cu ... (vezi toată discuția)
Schimbarea vinovatiei in accident rutier de catre politist marius_brn marius_brn Va rog sa ma ajutati sa incerc si eu sa stopez acesti politisti corupti. Ma aflam pe o sosea in localitate cu 2 benzi separate de dubla linie continua si ma ... (vezi toată discuția)
Accident auto viraj stanga forbidden27 forbidden27 Buna seara. As dori sa va cer sfatul in legatura cu deciziile si actiunile pe care ar trebui sa le urmez pentru a mi se face dreptate. Pe data de 29-Dec-2010 ... (vezi toată discuția)