avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Prescriptie impozit pe venit
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Prescriptie impozit pe venit

Buna ziua.
O firma (PF.A) a intrat in insolventa si a fost radiata in anul 2012
Pentru impozitul pe venit , stabilit la aceasta firma in anul 2010,, care este termenul de prescriptie.
VA multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 20:49, 13 Septembrie 2014
Codul de Procedura Fiscala prevede urmatoarele:


"Art. 91 Obiectul, termenul şi momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiilor fiscale

(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.

(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.

(3) Dreptul de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 10 ani în cazul în care acestea rezultă din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală.

(4) Termenul prevăzut la alin. (3) curge de la data săvârşirii faptei ce constituie infracţiune sancţionată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere creanþe ovidiu1957 ovidiu1957 cum aflu dacă unei firme i s-au prescris creanţele? (vezi toată discuția)
Articole din cpc vizand prescrierea unor obligatii cas SIE SIE cas constanta cere plata retroactiva din 2005. De asemeni nu tine cont de faptul ca obligativitatea platii se face la peste 5 contracte de inchiriere. Multumim (vezi toată discuția)
Perioada maxima de calcul retroactiv a impozitului pe cladiri mototolea stanel mototolea stanel Buna ziua. Am inchis balcoanele la apartamentul de bloc in care locuiesc in urma cu 10 ani, fara autorizatie de constructie. Acum am finalizat demersurile ... (vezi toată discuția)