Buna ziua! In cazul in care nimeni din unitate nu doreste sa ocupe un anumit post si nu se pot face angajari, e corect sa dam decizie de delegare a unei persoane pt. 60 zile? In acest caz, modificarile de functie si de salariu (salariul este mai mare!) in Revisal se fac in baza deciziei? ( pt. ca salariatul nu vrea sa semneze act aditional).
E vorba de un post de conducere intr-o zona unde fostii sefi au avut probleme cu legea din cauza neatentiei unor subalterni...
1. Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.
2. In doctrina s-a opinat ca : "Delegarea este o măsură obligatorie pentru salariat, a cărei nerespectare poate atrage răspunderea disciplinară a acestuia, inclusiv desfacerea contractului de muncă. Corespunzător obligaţiei salariatului, măsura delegării trebuie să fie legală şi să aibă ca temei un interes de serviciu".
3. Pe durata delegării, respectiv a detaşării, salariatul îşi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă.
4. Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului.
5. Delegarea se decide in baza unei decizii emise de catre angajator.
Diurna
ciorel
Daca perioada deplasarii in spatiul intracomunitar depaseste 7 zile si ajunge la 90 zile calendaristice consecutive cum se calculeaza diurna si daca este ... (vezi toată discuția)