avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Examen pentru permis retinut pentru straini
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Examen pentru permis retinut pentru straini

Buna ziua. As vrea sa stiu daca cererea pentru a beneficia de o scurtare din perioada retinerii permisului este valabila si pentru strainii. In cas afirmativ cu trebuie sa procedez? Mersi mult.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:53, 15 Septembrie 2014
Ba da. Mi-au spus dupa ce am intrebat cum sa il pastrez in Romania. Dar la ghiseu nu mi-au dat niciun nr de inregistrare cand am predat documentele necesare cererii. Pot sa il cel de pe telefon?
Ce vreti sa spuneti cu : "nu va are in evidenta"? Ar schimba ceva daca eu am certificat de inregistrare din Romania valabil pana in 2019 cu tot cu CNP si adresa din Romania eliberat de pe I.G.I. Caras-Severin? Iar daca solicit restituirea permisului..cand intru din nou am voie sa mai conduc? Sau daca ma opresc si vad cine sunt chiar ca nu m-il mai dau..? :((
"Nu va are in evidenta" inseamna ca permisul nu a fost emis de autoritatile romane. Chiar daca aveti rezidenta in Romania permisul este eliberat in Italia si nu in RO.

Daca iesiti din tara si va intoarceti mai pe seara puteti sa conduceti, trebuie doar sa demonstrati ca ati parasit teritoriul Romaniei, nu scrie nicaieri ce perioada trebuie sa fiti plecat din Romania si cand sa va intoarceti.
Puteti doar sa treceti prin vama si va intoarceti pe celalalt sens.
Problema va fi ca autoritatea care a emis permisul va fi instiintata de politia romana cu privire la suspendare iar politia italiana va cere sa predati permisul in vederea suspendarii, daca in Italia se suspenda permisul ptr depasirea vitezei cu mai mult de 50 km/h. Nu stiu daca veti primi si amenda.
Incercati reducerea la 30 de zile a suspendarii prin depunerea unei cereri in acest sens si vedeti ce va raspund.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a suspendat 90 zile in romania permisul obtinut in spania cosmin_leonard cosmin_leonard in uma cu 3zile mi sa retinut permisul de conducere pe teritoriul romanie ,mergand prin localitate am fost surprins cu viteza de 103kmh,intrebarea este cum pot ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis ContSters42601 ContSters42601 Un conducator auto este prins de radar cu peste 50 km la ora fata de viteza legala in localitate, semneaza P.V., i se suspenda permisul 3 luni, primeste ... (vezi toată discuția)
Suspendare carnet de conducere cetatean strain - ce trebuie facut dupa ce ai pierdut in instanta? cristinafeb cristinafeb Buna ziua, Va rog sa fiti amabili sa ma ajutati cu niste sfaturi in legatura cu o speta in materia contraventiilor de ciruclatie cu suspendare carnet de ... (vezi toată discuția)