avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pentru o mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pentru o mostenire

soacra mea s-a recasatorit a2a oara.are din prima casatorie 2 baieti si din a 2 casatorie o fata,nevastamea.socrul meu mai are si el din prima casatorie 2 copii.
acum vine problema:soacramea detine in proprietate o casa batraneasca,de paianta cu un teren de aproximativ 2000 m2 + un loc de casa de 1200 m2,totul este pe numele ei.acum este problema:
tatal soacrei mele mai are un copil din flori,dar care nu stie de aceste pamanturi,si soacramea a facut testament sa ii lase sotiei mele totul.se poate sa avem proble dupa ce moare soacra sa ne trezim cu sora scoacrei pe cap?
tin sa precizez ca soacramea nu poate sa ne faca acte pt ca ii este frica sa nu vina la mostenire .
este posibil sa ne dea in judecata sora vitrega a soacrei mele daca tot titlul de proprietate este pe numele ei si cum poate sa faca sa ne treaca titlu pe numele nostru???
va multumesc
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 19:20, 12 Septembrie 2014
Initial ati spus : "soacramea detine in proprietate o casa batraneasca,de paianta cu un teren de aproximativ 2000 m2 + un loc de casa de 1200 m2,totul este pe numele ei."
......
"tin sa precizez ca soacramea nu poate sa ne faca acte pt ca ii este frica sa nu vina la mostenire ."

La mostenirea cui sa vina?
Daca intradevar, bunurile descrise mai sus ca fiind ale soacrei, chiar sunt ale soacrei, aceasta(soacra) poate sa le vanda cui doreste fara sa ceara parerea nimanui. Chiar daca soacra dvs decedeaza sora sa este indepartata de la mostenire de copiii decedatei.
am uitat sa va spun ca in momentul cand a murit tatal soacrei mele a murit,a facut actele pe numele ei declarand ca este singura la paranti...stiti cum erau vremurile pe atunci...
exista vreo rezolvare???
Daca titlul de proprietate este pe numele soacrei,aceasta poate sa va vanda, nu trebuie sa asteptati sa moara, oricum sora soacrei (daca ar trai mai mult ca soacra dvs) la dezbaterea succesiunii dupa soacra dvs nu ar avea nici un drept.
Daca avea ceva de cerut, probabil ca sora soacrei cerea pina acum. Dar , niciodata nu e prea tarziu....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)
Succesiune, testament elisabeta propszt elisabeta propszt Soacra a murit anul acesta in februarie. Socru a murit in 1993. In anul 1996 s-a facut titlurile de proprietate. Pentru ca nu s-a facut succesiunea, dupa ... (vezi toată discuția)
Am drept la mostenire? 2680512521612 2680512521612 situatia mea este urmatoarea : - in anul 1993 a murit socrul meu - in anul 2000 luna iunie a murit sotul meu - in anul 2000 luna septembrie a murit copilul ... (vezi toată discuția)