avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administratorul fara nimic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administratorul fara nimic

Speta este: un administrator (asociat unic) al unui srl nu are nimic pe numele lui, nici venituri, firma este in incapacitate de plata, venituri=0. Care este raspunderea lui si cum se poate recupera prejudiciul (firma are datorii la ANAF-notificari de executare, credit neplatit la banca-cu notificari de executare, si datorii la furnizori-se fac si aici demersuri de executare) avand in vedere ca pe numele firmei sunt doar niste birouri de care firma/administratorul se poate dispensa oricand.
Obs.: administratorul nu are nici masina, nici locuinta, nici venituri si nu a instrainat nimic din firma (nici nu prea ar avea ce... :O), aproape doarme pe strazi :).
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 10:14, 15 Septembrie 2014
S-a deschis deja procedura insoventei?
Care sunt motivele pentru care a intrat in incapacitate de plata? A luat un credit de la banca ... in ce scop l-a luat si pe ce s-au dus banii?
Inca nu s-a deschis procedura insolventei - administratorul nu are bani sa faca aceste demersuri, probabil o vor face creditorii.
A intrat in incapacitate de plata pentru ca nu are clienti (firma este noua-din 2012 cu doar 2 angajati) si nici bani sa-i faca: masina, bani de benzina, marketing...etc. A luat credit de la banca sa-si cumpere 3/4 birouri si 3/4 calculatoare, sperand ca afacerea va merge. Si sunt garantate bancii aceste bunuri.
Astept un raspuns...
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Procedura de insolventa solange_some solange_some O firma pentru care s-a deschis procedura de insolventa are voie sa achite partial din datoria catre creditorul care a deschis actiunea ? (vezi toată discuția)
Nu pot achita un credit olivian anghel olivian anghel Buna ziua. In 2006 am luat un credit de nevoi personale la care am reusit sa platesc ratele pana anul trecut cand am ramas fara venit.Acum am primit de la ... (vezi toată discuția)