avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie banca- termen prescriptie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie banca- termen prescriptie

in cat timp se prescrie o datorie la banca?
Cel mai recent răspuns: ContSters233047 , utilizator 13:17, 18 Martie 2012
Prescriptia generala este de 3 ani si se aplica daca in acest termen creditorul nu ia nici o masura pentru recuperarea prejudiciului.
Orice notificare formulata de banca cu privire la creditul restant se presupune ca a fost facuta in scopul recuperarii creantei, iar termenul mentionat anterior se calculeaza de la data cand banca nu a mai efectuat nici un demers pentru recuperarea acesteia.
ce masura poate lua banca? darea in judecata? s-au notificarile scrise sau telefonice sunt considerate ca masuri de prelungire a prescriptiei?
Banca poate intreprinde masuri de executare silita. Notificarile fac parte din procedura prealalbila, premergatoare executarii silite.
Deci as putea sa inteleg ca fiecare adresa de genul: "Banca a declarat intregul credit in suma de ... scadent la data de .... Daca nu veti achita suma in termen de... zile de la data primirii prezentei, se va trece la executarea silita" va prelungi termenul de prescriptie? Pentru ca in fapt Banca nu trece la executarea silita, dupa cateva luni mai trimite o adresa identica, avand doar data schimbata pe ea... Ce spune legea in acest caz? Banca poate "s-o lungeasca" la nesfarsit asa?? Multumesc!!

Alte discuții în legătură

Rate banci ancaoanaa ancaoanaa am mai multe credite,dintre care la unele nu am mai platit de mai bine de 3 ani.in continuare ma suna firmele de recuparare la care bancile le-au vandut ... (vezi toată discuția)
La cit timp se prescrie un credit de consum fara ipoteca catre o banca privata ionutfeli ionutfeli buna seara ,va rog un sfat sa imi dati.au trecut mai mult de trei ani de la ultima rata neachitata la un credit de consum fara ipoteca,si am primit mai multe ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriei este intrerupta de notificarea de la executor? fotolist fotolist notificarea de la executor,poate intrerupe perioada prescriere datorie? (vezi toată discuția)