avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE SI MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE SI MOSTENIRE

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie:
1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca este bolnava, diagnosticata cu schizofrenie si nu a avut copii.
2. Casa matusii a fost construita langa cea a parintilor mei, unchiul meu (decedat) gandindu-se ca , in cazul in care el nu va mai fi (asa cum s-a si intamplat), familia ei sa aiba grija de ea.
3. Fratele ei (tatal meu) este cel care are grija de ea din toate punctele de vedere (pensia ei este f. mica , fiind pe caz de boala)
4. Inainte de a muri unchiul meu a facut un testament olograf prin care lasa totul sotiei,dar nu a reusit sa mai mearga la notar pt. a fi legalizat.

Iata intrebarea mea :
Matusa mea care, in ciuda bolii, are destule momente de luciditate si cu care se poate discuta aproape normal, vrea sa-mi faca mie acte pe casa.(de vanzare-cumparare)
Problema e urmatoarea : nu s-a facut succesiunea pana acum iar mostenitori , in afara de mine si de fratele meu, mai sunt doi nepoti de-ai unchiului, de la fratele sau(decedat), respectiv sora (de asemenea decedata).Aceste rude nici la inmormantare nu au participat cu nimic si in timpul vietii nu au avut o relatie foarte buna cu unchiul si matusa mea.
CE TREBUIE SA FAC EU ACUM ?CARE SUNT ETAPELE CA MATUSA SA-MI FACA ACTELE PE CASA ? FRATELE MEU RENUNTA IN FAVOAREA MEA DAR CEILALTI ?Nici nu stiu unde locuiesc ca sa-i anunt daca trebuie facuta succesiunea.Nici macar un nr. de telefon nu am …Ce-i de facut in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: Anamaria Bors , Avocat 22:14, 24 Iulie 2005
testamentul este valabil daca este scris in intregime si semnat de mana testatorului.
Cat ii priveste pe nepotii unchiului, succesiunea trebuie acceptata in termen de 6 luni de mostenitori.Acesta este un termen de prescriptie.Asa ca daca nepotii au stat in pasivitate si nu au acceptat in termen de 6 luni succesiunea singura mostenitoare a unchiului este sotia pe care ei nu o pot mosteni neavand calitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog urgent informatii despre succesiune/mostenire Corina Macovei Corina Macovei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Testament olograf adrianatroi adrianatroi am intrebarea ce probleme sunt la intocmirea unui testament olograf daca matusa mea este in varsta, are 98 de ani, are mintea perfect lucida si vrea sa imi ... (vezi toată discuția)
Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)