Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie:
1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca este bolnava, diagnosticata cu schizofrenie si nu a avut copii.
2. Casa matusii a fost construita langa cea a parintilor mei, unchiul meu (decedat) gandindu-se ca , in cazul in care el nu va mai fi (asa cum s-a si intamplat), familia ei sa aiba grija de ea.
3. Fratele ei (tatal meu) este cel care are grija de ea din toate punctele de vedere (pensia ei este f. mica , fiind pe caz de boala)
4. Inainte de a muri unchiul meu a facut un testament olograf prin care lasa totul sotiei,dar nu a reusit sa mai mearga la notar pt. a fi legalizat.
Iata intrebarea mea :
Matusa mea care, in ciuda bolii, are destule momente de luciditate si cu care se poate discuta aproape normal, vrea sa-mi faca mie acte pe casa.(de vanzare-cumparare)
Problema e urmatoarea : nu s-a facut succesiunea pana acum iar mostenitori , in afara de mine si de fratele meu, mai sunt doi nepoti de-ai unchiului, de la fratele sau(decedat), respectiv sora (de asemenea decedata).Aceste rude nici la inmormantare nu au participat cu nimic si in timpul vietii nu au avut o relatie foarte buna cu unchiul si matusa mea.
CE TREBUIE SA FAC EU ACUM ?CARE SUNT ETAPELE CA MATUSA SA-MI FACA ACTELE PE CASA ? FRATELE MEU RENUNTA IN FAVOAREA MEA DAR CEILALTI ?Nici nu stiu unde locuiesc ca sa-i anunt daca trebuie facuta succesiunea.Nici macar un nr. de telefon nu am …Ce-i de facut in acest caz ?
testamentul este valabil daca este scris in intregime si semnat de mana testatorului.
Cat ii priveste pe nepotii unchiului, succesiunea trebuie acceptata in termen de 6 luni de mostenitori.Acesta este un termen de prescriptie.Asa ca daca nepotii au stat in pasivitate si nu au acceptat in termen de 6 luni succesiunea singura mostenitoare a unchiului este sotia pe care ei nu o pot mosteni neavand calitate.
Testament
paraschiv mariana
Buna seara,
Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)