avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... combustibil,contract locatiune,tva contract locatiune ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

combustibil,contract locatiune,tva contract locatiune dupa 1 mai 2009???????????

pot fi deduse cheltuielile cu un autoturism luat in locatiune dupa 1 mai 2009?Ma refer la:rata de locatiune,TVA,combustibil si eventualele reparatii sau revizii?Mentionez ca autoturismul este destinat deservirii asociatului fiind unicul folosit in acest scop in firma.:
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 18:35, 4 Iunie 2009
codul fiscal nu face diferenta intre mijloace de transport proprii sau inchiriate / cu titlu gratuit atat timp cat sunt utilizate in interesul firmei si pentru realizarea de venituri.
In cazul Dmv ,daca autoturismul este destinat deservirii asociatului , atunci se deduc cheltuielile cu combustibil , respevtiv cu reparatii si intretinere a ei
Eu inteleg ca nu sunt deductibile cheltuielile cu combustibilul .

OUG 34/2009
La articolul 21 alineatul (3), litera n) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"n) cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii, exclusiv cele privind combustibilul, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu functii de conducere si de administrare ale persoanei juridice, deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecarei persoane cu astfel de atributii

Sau interpretez eu gresit? :help:
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2009
katica, utilizator
Art 21 din OUG 34/2009 il interpretez astfel: dupa ce am analizat bine cuvantul exclusiv am considerat ca deducerea cu combustibilul se poate face doar pt un singur autoturism folosit de persoanele cu functii de conducere si de administrare.
Poate ca gresesc , de aceea mai asteptam si alte opinii
eu spun asa, DACA in art.21 din OG34, ar fi scris in felul urmator..."cheltuielile de functionarre, intretinere si reparatii, INCLUSIV cele privind combustibilul, aferente autoturismelor folosite........., deductibile limitat....." atunci eu as intelege ca si combustibilul poate fi dedus limitat cf art.initial numai pt persoanele in cauza...DAR, daca ei spun EXCLUSIV combustibilul, EU PERSONAL INTELEG CA ACESTORA LI SE DEDUCE TVA INTEGRAL CI DOAR PT FUNCTIONARE,INTRETINERE SI REPARATII, LI SE DEDUCE LIMITAT...PAREREA MEA...DACA STUDIEM DEXUL LIMBII ROMANE, PRIN EXCLUSIV SE INTELEGE -CARE SE EXCLUDE, INCOMPATIBIL CU ALTCEVA, EXCEPTIE - REVENIND, DEDUCTIBILITATE LIMITATA CU EXCEPTIA COMBUSTIBILULUI...PAREREA MEA !:O

Alte discuții în legătură

Deductibilitatea pentru autoturisme saaa saaa Din OUG noua imi poate spune cineva ce anume se deduce legat de autourismele de serviciu? Intr-o parte am inteles ca nu se mai deduce nimic, azi am citit ce ... (vezi toată discuția)
Neclaritati in legatura cu tva gabiclenciu gabiclenciu Va rog sa ma luminati ca nu mai pricep nimic.Este deductibil TVA-ul in cazul unei autoutilitare care transporta marfa -luata in leasing financiar in 2006? - ... (vezi toată discuția)
Foaie de parcurs pentru administrator? gabiclenciu gabiclenciu Am urmatorul caz: S.C. la care administratorul incheie un contract de comodat intre el ca prs. fizica si firma - pentru un autoturism- necesar pt.transportul ... (vezi toată discuția)